Mam wielką prośbę jeszcze do Ciebie , panie adminie. Abyś mi przetłumaczył opis który ma z tym związek.
J. Using an Internet Browser to Connect to the Camera
Read this section to learn how to use your Internet browser to connect
to the IP camera, view images, and hear audio.
To connect to the IP camera using an Internet Explorer:
Launch R0;System AdministrationR1; of the IPCamera Manager program as instructed previously then click on R0;My MapR1; then click on R0;add CameraR1;
R0;Add CameraR1; window will appear. Choose R0;Auto SearchR1; to discover the camera on the network.
R0;Auto Search CameraR1; window will appear and will start scanning for the camera in the network.
When the scanning is completed, the camera information on the network will be displayed.
Click R0;CreateR1; button to complete the process.
** Please take note of the IP address of the camera
Enter the IP address of the camera in the Internet browser address field.
Edytowany przez Szoszon dnia 17-03-2009 08:18
Dzięki za przetłumaczenie
Wygląda mi na to ze jednak nie będzie to tak działać , aktualnie po wpisaniu tego IP w lokalnej sieci wchodzę w ustawienia kamerki , a nie widzę obrazu i dzwięku z niej , więc jak przekieruję 192.168.0.108:80
i wejdę z zewnątrz bedę miał to samo
Tak sobie tylko pomyślałem czy nie można by jakiegoś programiku linuksowego zaadoptować do openwrt który pozwalał by na przechwytywanie tego obrazu i dzwięku i puszczać to potem do internetu ?
Tak jak pisałeś w poprzednim poście a ja nie doczytałem - skoro do oglądania służy aplikacja na komputerze (i na dodatek pod jedyny "słuszny" system) - to masz małe szanse że zadziała w jakiś inny sposób.
Doczytaj czy ta kamera wspiera jakikolwiek standard przesyłu sygnału - jak tak to może znajdzie się coś co to obsługuje.
Jak nie - no cóż, snifer, ołówek, karta i próbujesz zgadywać jak wygląda protokół przesyłu. Później tylko piszesz soft i masz... :)
Edytowany przez obsy dnia 17-03-2009 13:13
Robię to na dwa sposoby
1.Oprogramowanie orginalne administatorskie i do monitorowania.
2.Podczas wgrywania tego oprogramowania wgrywa się także web . Gdy kliknę na ikonkę web uruchamia mi się przeglądarka na adresie http://localhost/WEB i wtedy mam mozliwość wejścia i podgląd na kamerkę.
Nie wiem czy dobrze Ci to wytłumaczyłem , ale tak to działa - czyli działa mi to prawidłowo na domowym kompie i nic poza tym
Inne pytanko jeszcze mam , są programy do przechwytywania strumienia video i audio z kamerki ip,pod linuksa , czy to wogóle mozna jakoś zastosować to do asusa ?
Np .zainstalować jakiś program na dysku i sprawa załatwiona ?
Może są jakieś pakiety w openwrt które by mi pomogły z tym
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?