tomi6210 napisał/a:
od rana jedno rozłączenie modemu, ale natychmiastowy start APPRO54G które stoi za adsl2mue z włączonym watchdog'iem nie wykrył straty pakietu z modemu i działa bez restartu, może tylko netia wymusiła odnowienie IP, postawie kiedyś log server i wtedy będę wiedział co dokładnie się dzieje, póki jest dobrze nic nie ruszam B) Tom
Jeśli możesz mi odpowiedzieć jak nadal sprawuje się adsl2mue byl bym wdzięczny. Czy ww opis nadal aktualny??
kupiłem uzywany Adsl2mue jako modem do WRT54GL z Tomato
Przestawiłem w Brigde modem only i jest OK
1.Czy jest sens zapodawać alternatywny (którego nie ma na naszym uplodzie - jest jakis avi plik zamiast 2.17-TI ... ) jezeli pracuje mi tylko w brigde ?
2. Mam w nim 4.12 EU ( na polskiej stronie linksysa nie ma normalnego FW, jest GPL ... to chyba nie da sie zapodawać) - czy to najnowsze? Własciwie nie wiem , na UK linksysa jest jeszcze 4.17, ktos wspominał o 4.22 EU ....
3. Przy "Brigde Modem Only" ustawia jakiekolwiek inne ustawienia w tym modemie ? Np VCI i takie inne , charakterystyczne dla neostrady, czy jednak to juz "przerabia" router?
Z tego co poczytałem ostatnio, to jest możliwość wgrania OpenWrt. Jutro powinienem dostać ten sprzęcik i spróbuje wgrać do niego kamikadze. Może coś zadziała.
Szukałem dziś na openwrt.org informacji na temat - jaki to ma rozmiar pamięci flash i ram. Jak na razie znalazłem tylko opis jak podłączyć serial console.
Edytowany przez lukaszpieter dnia 20-04-2009 01:47
No to już obaj wiemy że jest dostępne OpenWRt na tego linksysa. Ale ja prędko tego nie sprawdze. Sprzęcik dziś do mnie trafił, ale niestety uszkodzony.
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?
servee
25-07-2024 09:22
W routerze RT-N18u siadły mi wszystkie porty LAN oraz WAN. Działa tylko radio. To jest naprawialne?