26 Listopada 2024 12:23:30
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· DIR868l OFW asus vs ...
· Nowe routery: UX, UC...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [0]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.119.125.61
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
Moje Tomato PL ze statystykami per user i SNMP???
stegano

Cytat

NeoX napisał/a:
Jak kogoś interesuje - Moja wersja Tomato 1.06 jest TUTAJ Wink

Mała prośba - jakbyś mógł zrobić czystą wersję bez żadnych dodatków i najlepiej na każdy model, wówczas można było by ją spokojnie wrzucić do downloadu.

Oczywiście w ramach wolnych przebiegów Smile
Asus WL-500gP Tomato 1.06 (RouterQoS_only)
5xLa Fonera DD-WRT v24 (Bridge)
1xLa Fonera DD-WRT v24 (AP-baza)
VoIP - Actio + PAP2T - firmware 3.1.16
Buffalo HS-DHGLBB0 500GB firmware 2.06 beta
Pomocy udzielam jedynie na forach

NeoX
@tom78 - nie, to nie moze mieć wpływu na stabilność routera...Nie zmienia się nic poza tym że masz inną stronke. Kernel nie ulega modyfikacji w najnowszej wersji a to czy odpalisz staty i snmp to zależy od ciebie...Sem się po uruchomieniu nie odpalają i nie mają prawa mieć wpływu na stabilność...

Cytat

jorg49 napisał/a:
wgrałem soft 1.06P ale nie miałem pól do wpisania parametrów WAN , tzn: IP, bramy oraz maski.

Cholera, zauważyłem to:/

@stegano, tak, mogę zrobić Pfft
Pytanie tylko po co?? Różnicy dla końcowego użytkownika nie ma żadnej, jedyne co jest dodatkowo to skin i progs od SNMP, który i tak nie ma znaczenia dla końcowego usera bo jak nie będzie chciał go włączać to go nie włączy....

Wystawię, i poprawię ten błąd (jeżeli go znajdę, a oby) ale jutro, dzisiaj jestem już padnięty...Wybaczcie Wink
Edytowany przez NeoX dnia 19-03-2007 22:15

NeoX
Tak jak mówiłem: następna "wersja"...

Poprawiłem problem z ustawianiem WANu, oraz poprawiłem tłumaczenie paru tekstów...

Moja wersja (SNMP+Skin SIGa) http://s000.wyslijto.pl/index.php?fil...1988326852

Nom i jak stegano chciał, wersja bez skinu i SNMP:
http://s007.wyslijto.pl/index.php?fil...4866696974
Edytowany przez NeoX dnia 20-03-2007 19:28

grudzien86
Czyli SNMP działa? Jak go uruchomić i czy po restarcie trzeba go za każdym razem uruchamiać? No i jak to wykorzystać? Rozumiem że na obsługę via www musimy trochę poczekać. A w obecnej wersji potrzebny jest jakiś dodatkowy soft na PC aby odczytywał te statsy z Linksysa? Tak?
Mógłbyś napisać jakiś manual ??

Dzieki

jorg49
WAN działa , zmieniłem z Thibora na razie jest OK.

NeoX
@grudzien86 - Fajnie by było, jakbyś przeczytał mój pierwszy post, przed zadawaniem pytań:/

Tak, po restarcie trzeba go uruchamiać. Ale możesz dodać do skryptów autouruchamiania.
Jak to wykorzystać?? Sam narazie nie wiemGrin Nie miałem jeszcze czasu zaznajomić się z MRTG (Programem pod Linuksem który tworzy wykresy na podstawie SNMPWink )
SNMP samo w sobie nie podaje statystyk per użytkownik, tylko parametry systemu (np. Uptime, nazwa hosta, ilość połączeń itp.)
Reasumując - jak jesteś zwykłym użytkownikiem SNMP raczej do niczego ci nie posłuży Wink

Heh, manual może i napisze, ale najpierw samemu muszę zabrać się za MRTG, bo to właśnie dla niego chciałem odpalić SNMP na tomato...

wo__jo
Odgrzewam temat bo widzę że umarł śmiercią naturalną Smile dużo użytkowników Tomato nie zdaje sobie sprawy że jest wersja PL tego softu Prośba do Adminów może przykleić ten temat. Doceńmy pracę NeoX
=======================================
ASUS RT-AC56U -- Fritz BOX fon ATA

tom78
Ciekawe ile osób ma go wgrane PL, u mnie na 5 minut bo jakoś dziwne czytało się te tłumaczenia., wróciłem na ENG Smile.

wo__jo

Cytat

tom78 napisał/a:
Ciekawe ile osób ma go wgrane PL, u mnie na 5 minut bo jakoś dziwne czytało się te tłumaczenia., wróciłem na ENG Smile.

Na jednym WRT-ku mam PL a na drugim ENG osobiście uważam że każdy powinien mieć wybór co do wersji językowej Wink
A żeby nie było niedomówień to między wersją PL a ENG nie zauważyłem różnic w działaniu i funkcjonalności ze wskazaniem na PL Grin
=======================================
ASUS RT-AC56U -- Fritz BOX fon ATA

daniel1544
witam
ta wersja nadaje sie do WRT54gs v1 ?? z gory dzieki za odp

NeoX
@daniel1544 - pasuje do wszystkich które obsługuje normalne Tomato Wink

Tak przy okazji, mam pytanie czy byłoby zainteresowanie wersją z obsługą MMC??

@qba - tego to nawet sam Jon nie potrafi zrobić Wink
Edytowany przez NeoX dnia 04-04-2007 17:56

qba
NeoX już bym wolał obsługe USB i klienta torrenta Wink

abramus
NeoX mógłbyś odświeżyć link "(SNMP+Skin SIGa) http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=65551400811988326852" bo ten nie działa.
Pozdrawiam

at0mizer
tak wlasnie nie dziala ten link ale i wczesniejsze tez nie

a w dziale download znlazlem to:
Tomato 1.06 Gv1-4/GLv1-1.1 - czyli jest to wersja 1.06 ale czy pl (to nie wiem) ktora bedzie chodzic z moim WRT54GL 1.1
jezeli jest to eng to gdzie mozna znalezc linki do wersji pl zarowno "gole" jak i ze skinami i innymi fontannamii ?

pozdrawiam
at0mizer

qba
nie ma gołej wersji PL

NeoX
Wersja ze skinem jest w linku w pierwszym poście a wersja bez "bajerów" gdzieś była....
Narazie nie mogę jej odnowić bo nie mam po prostu czasuSad Egzaminy przede mną, jak już zdam to zrobię i wersje bez i pobawie się jeszcze twórczo nad tomato, może...

Dziwi mnie jednak czemu wszyscy chcą wersje bez "bajerów"? Ostatecznie ona różni się tylko tym iż ma binarke od SNMP i skina (łącznie około 800KB po dekompresji), nic więcej co mogłoby mieć jakiś wpływ...
Tak jak mówiłem - po egzaminach napisze skrypt coby robił jednocześnie obie wersje Wink
Edytowany przez NeoX dnia 11-04-2007 19:48

Dziadek

Cytat

NeoX napisał/a:
Jak to wykorzystać?? Sam narazie nie wiemGrin Nie miałem jeszcze czasu zaznajomić się z MRTG (Programem pod Linuksem który tworzy wykresy na podstawie SNMPWink )

A może "na szybkiego" spróbowałbyś wykorzystać windowsowego WallWatchera? http://www.wallwatcher.com
WallWacher wyświetla piękne statystyki zarówno na podstawie logów jak i komunikatów SNMP, jednak statystyki oparte o logi mogą mieć charakter wyłącznie orientacyjny.

Cytat

SNMP samo w sobie nie podaje statystyk per użytkownik, tylko parametry systemu (np. Uptime, nazwa hosta, ilość połączeń itp.)

A jeśli chcę mieć statystyki "per user" takie, jak opisałeś w wątku http://openlinksys.info/forum/viewthr...ad_id=1337, to muszę tamte polecenia wklepywać z konsoli, czy też one są już jakoś zaszyte w Twojej wersji Tomato?

NeoX
---Ups problem z przeglądarką---
Edytowany przez NeoX dnia 11-04-2007 20:46

NeoX
Szczerze mówiąc to nie wiem jak się tym programem posługiwać :|
Analiza logów wygląda jakby miała błędy - okienko u mnie wygląda nienaturalnie.
Testować go nie mogę bo mam utrudniony dostęp do windowsa Wink

Komendy musisz wpisać nie są w żaden sposób zintegrowane (narazie Wink )
A wykres pasma wygląda tak:
NeoX załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.

Dziadek
Dopiero go uruchomiłeś, więc dziwnie wygląda.
Zgodnie z wykresem, od godz. 20:00 do 21:00 ściągnąłeś 57,3 MB danych.
Przełącz sobie 'Timeframe' na '1 Hour', to bedzie wygladać lepiej.
Czy włączyłeś rejestrowanie z komunikatów SNMP? (Options, zakładka Bandwith)
Edytowany przez Dziadek dnia 11-04-2007 21:14

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 76

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,856,005 unikalnych wizyt