23 Listopada 2024 20:38:25
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.119.105.155
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Asus
 Drukuj wątek
Asus RT-N16 + fileserve etc
hermes-80

Cytat

No jak masz konto premium to OCR jest bez sensu Smile W koncu za to placisz, zebys nie potrzebowal OCR.

Też tak przypuszczałem ale na stronie projektu widzę tylko 3 konta które powinien obsługiwać

Cytat

FileServe
FileSonic
RapidShare

mieszk3

Cytat

hermes-80 napisał(a):
Też tak przypuszczałem ale na stronie projektu widzę tylko 3 konta które powinien obsługiwać

Cytat

FileServe
FileSonic
RapidShare

Byc moze, ja mam rapida. Ale w sumie te 3 sa popularne i pokrycie populacji bedzie na pewno duze Smile Przydalby sie jeszcze hotfile do pelni szczescia.
Asus RT-AC66U + FreshTomato Firmware 2020.2 MIPSR2 K26AC USB AIO-64K

VaLi
Ok.. a terazpytanie za 100 pkt...
Dla Rapid hotfile i calej reszty ma znaczenie OCR.. Ale jesli ja bede korzystal z nopremium.pl Gdzie generalnie nie ma czegos takiego jak free pobieranie wpisywanie obrazkow itp. Tylko mam login haslo i link ( dla wyjasnienie nopremium to sa wszystkie serwery w jednym placi sie za pobrane dane a nie miesiecznie). To nie powinno byc problemu mam nadzieje.......

tristan

Cytat

VaLi napisał(a):[/b][/url]

Ok.. a terazpytanie za 100 pkt...
Dla Rapid hotfile i calej reszty ma znaczenie OCR.. Ale jesli ja bede korzystal z nopremium.pl Gdzie generalnie nie ma czegos takiego jak free pobieranie wpisywanie obrazkow itp. Tylko mam login haslo i link ( dla wyjasnienie nopremium to sa wszystkie serwery w jednym placi sie za pobrane dane a nie miesiecznie). To nie powinno byc problemu mam nadzieje.......

rsget.pl rozpoznaje serwis z którego ma ściągać i używa odpowiedniego pluginu. Nie sądzę żeby miał plugin do nopremium.pl (z opisów na forach to jest jakaś kombinacja z proxy do serwisów z plikami). Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością śmiem twierdzić, że rsget.pl go nie obsłuży.
Był: Asus RT-N16 + Tomato PL v1.28.9054 MIPSR2 116PL K26 USB VPN mod shibby
Jest: Asus RT-AC68U + AsusWRT-Merlin 380.62_1 DualWAN+ Huawei E1820 + 2.5" HDD 500GB Lenovo + Brother HL-1430

VaLi

Cytat

tristan napisał(a):

rsget.pl rozpoznaje serwis z którego ma ściągać i używa odpowiedniego pluginu. Nie sądzę żeby miał plugin do nopremium.pl (z opisów na forach to jest jakaś kombinacja z proxy do serwisów z plikami). Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością śmiem twierdzić, że rsget.pl go nie obsłuży.

Z nopremium to troche inna bajka. Logujesz sie na strone wklejasz link np z rs megaupload itp serwis pobiera to do siebie i daje Ci swoj link do swojego serwera. Dlatego sie teraz zastanawiam jak to bedzie wygladalo w rsget.pl. Testował ktoś ?? Albo moze jest w stanie potestowac. Rejestracja jest free i daja 200 mb na sprawdzenie wiec moze ktos ktos ma rsgeta byl by w stane sprawdzic ??

tristan

Cytat

VaLi napisał(a):

Z nopremium to troche inna bajka. Logujesz sie na strone wklejasz link np z rs megaupload itp serwis pobiera to do siebie i daje Ci swoj link do swojego serwera. Dlatego sie teraz zastanawiam jak to bedzie wygladalo w rsget.pl. Testował ktoś ?? Albo moze jest w stanie potestowac. Rejestracja jest free i daja 200 mb na sprawdzenie wiec moze ktos ktos ma rsgeta byl by w stane sprawdzic ??

Opisałem Ci to dokładnie powyżej, to właśnie "taka bajka". Serwis działa na zasadzie proxy, w dwóch wersjach - ze ściaganiem "do siebie" i do usera lub w wersji "direct". Nie sądzę, żeby rsget.pl miał API do tego serwisu. Wybacz, ale przejrzałem wątek od początku i coś za mocno zachwalasz ten serwis (działający w praktyce na zasadzie współdzielenia kont premium, nie wiem czy do końca legalnie). Co do rejestrowania się tam "za darmo" to już jedni tacy byli, do dziś ludziom przysyłają pogróżki, bo w regulaminie było drobnym maczkiem itd. Pobieraczek.pl się nazywają. Więc wybacz, ale raczej nie skorzystam i innych raczej przestrzegam. Chcesz sobie potestować to śmiało, skoro już masz tam konto. Instalacja rsget.pl to 10 sekund.
Edytowany przez tristan dnia 12-05-2011 15:37
Jest: Asus RT-AC68U + AsusWRT-Merlin 380.62_1 DualWAN+ Huawei E1820 + 2.5" HDD 500GB Lenovo + Brother HL-1430

VaLi

Cytat

tristan napisał(a):

Cytat

VaLi napisał(a):

Opisałem Ci to dokładnie powyżej, to właśnie "taka bajka". Serwis działa na zasadzie proxy, w dwóch wersjach - ze ściaganiem "do siebie" i do usera lub w wersji "direct". Wybacz, ale przejrzałem wątek od początku i coś za mocno zachwalasz ten serwis (działający w praktyce na zasadzie współdzielenia kont premium, nie wiem czy do końca legalnie). Co do rejestrowania się tam "za darmo" to już jedni tacy byli, do dziś ludziom przysyłają pogróżki, bo w regulaminie było drobnym maczkiem itd. Pobieraczek.pl się nazywają. Więc wybacz, ale raczej nie skorzystam i innych raczej przestrzegam. Chcesz sobie potestować to śmiało, skoro już masz tam konto. Instalacja rsget.pl to 10 sekund.

Auc auc auc.. Nie zrozumcie mnie zle. Dlatego korzystam z tego serwisu ponieważ obsluguje platności sms ( a mam darmofon firmowy) 2 ga sprawa korzysta z wszystkich dostepnych serwisow ( kiedys mialem tylko rs i hotfile a teraz ludzie pchaja wszystko i wszedzie i trzeba by miec chyba z 10 subskrypcji).
Dlatego mam jedna praktycznie za darmo a ssam juz duzo mniej i wole placic za ilosc danych a nie za ilosc miesiecy heh Pfft.
W sumie to jak by komus sie chcialo mogl bym nawet dac jakies konto. ( to nie problem zarejestrowac sie na jakiekolwiek dane jakikolwiek login wysle smsa premium na 1-2 gb i po zabawie hehe).
Tylko jesli komus sie bedzie chcialo testowac to plz pisac.. Ja ciekawski jestem i doczekac sie poniedzialku nie moge!! Hahaha
Ok jak tylko w poniedzialek Mouse dostarczy mi router i dojdzie tez dysk to bede kombinowal...
PS I naprawde Tristan ja mam dobre intencje... Poprostu dziele sie tym z czego sam korzystam od roku Smile
Edytowany przez VaLi dnia 12-05-2011 15:43

tristan

Cytat

VaLi napisał(a):

PS I naprawde Tristan ja mam dobre intencje... Poprostu dziele sie tym z czego sam korzystam od roku Smile

Ok, nie bierz tego personalnie, po prostu po aferze z pobieraczkiem jakoś tak ostrożniej podchodzę do "darmowch" ofert Smile Musisz też zrozumieć jak działa rsget.pl.
Masz webowy interfejs, w którym wklejasz link do przetworzenia. Soft rozpoznaje o jaki serwer chodzi i na tej podstawie odpala plugin (API) do konkretnego serwisu, logując się tam, odczekując, rozwiązując captcha itd. Taki skrypt musi być dostosowany do danego serwisu, wiedzieć jak się nazywają pola w formularzu serwisu które trzeba wypełnić żeby plik się ściągnął, jaka jest sekwencja przetwarzania itd. Skrypt nie jest polski i obsługuje kilkanaście popularnych serwisów, ale np. chomikuj.pl już nie, mimo że to też popularna u nas witryna. Dlatego wątpię, żeby obsługiwał nopremium.pl ale pewności oczywiście nie ma, ktoś musiałby sprawdzić. Jeśli masz to podaj linka do jakiegoś pliku ściąganego przez ten serwis, mogę wrzucić w swój resget i sprawdzić jak zareaguje.

VaLi

Cytat

tristan napisał(a):

Ok, nie bierz tego personalnie, po prostu po aferze z pobieraczkiem jakoś tak ostrożniej podchodzę do "darmowch" ofert Smile Musisz też zrozumieć jak działa rsget.pl.
Masz webowy interfejs, w którym wklejasz link do przetworzenia. Soft rozpoznaje o jaki serwer chodzi i na tej podstawie odpala plugin (API) do konkretnego serwisu, logując się tam, odczekując, rozwiązując captcha itd. Taki skrypt musi być dostosowany do danego serwisu, wiedzieć jak się nazywają pola w formularzu serwisu które trzeba wypełnić żeby plik się ściągnął, jaka jest sekwencja przetwarzania itd. Skrypt nie jest polski i obsługuje kilkanaście popularnych serwisów, ale np. chomikuj.pl już nie, mimo że to też popularna u nas witryna. Dlatego wątpię, żeby obsługiwał nopremium.pl ale pewności oczywiście nie ma, ktoś musiałby sprawdzić. Jeśli masz to podaj linka do jakiegoś pliku ściąganego przez ten serwis, mogę wrzucić w swój resget i sprawdzić jak zareaguje.

Musiał bym zrobic jakies konto i dodac transfer...
Poczekaj chwile ogarne sie tutaj i zaraz zrobie konto i doladuje transfer..
Potestujesz sobie Pfft

VaLi
OK na pm'ie masz login i haslo. 6gb do potestowanie haha Pfft

VaLi

Cytat

VaLi napisał(a):

Szybka instrukcja zeby sie nie bawic.
login haslo--> moje konto w "dodaj pliki" wklejasz link rs megaupoad albo jakikolwiek inny i dajesz dodaj.
ozniej jeszcze raz potwierdzenie jak sprawdzi link i -->twoje pliki kopiujesz linki bezposrednie i powinno grac..
Teraz kwestia co na to rsget Pfft
Aaaa.. Czekam czekam jak na szpilkach!!!!!!!!

tristan

Cytat

VaLi napisał(a):

Ehhhh. Co nagle to po diable :]. Napisałem Ci PM, a dla ewentualnych zainteresowanych:

EDIT: Mea culpa, faktycznie jest coś takiego jak dodanie pliku przez www. Chwilka moment, sprawdzam.

No więc tak:

Działa, ale ....

1. Można pobierać pliki które mają już wystawione linki do nopremium.pl, tzn zostały wczesniej "zlecone" do pobrania przez stronę www serwisu.
2. Pobieranie się odbywa poprzez standardowy plugin direct download. Nie wymaga uwierzytelnienia, po prostu wkleja się linka pod jakim nopremium.pl wystawiło do ściagnięcia. Nie wiem ile taki link ma "ważności".

Czyli (minitutek)

1. Logujemy się na nopremium.pl
2. Wklejami pliki z innych serwisów które on ma pobrać i klikamy dodaj itd. (zlecamy ściągnięcie)
3. Czekamy aż pojawią się w sekcji Moje pliki
4. Kopiujemy linki do plików leżących już na nopremium.pl w Mojepliki i wklejamy je do rsget.pl
5. rsget przetwarza je jako Direct:HTTP (nie potrzebuje się zalogować ani nic) i ciągnie na dysk routera.
Edytowany przez tristan dnia 12-05-2011 16:55

VaLi
Chce ktos testowac pisac na pm..
Konto z limitem 6GB przygotowane ja do poniedzialku jestem uziemiony :>
Edytowany przez VaLi dnia 12-05-2011 16:57

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 116

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,450,580 unikalnych wizyt