26 Listopada 2024 10:51:05
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· DIR868l OFW asus vs ...
· Nowe routery: UX, UC...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [0]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.226.17.251
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
Moje Tomato PL ze statystykami per user i SNMP???
Dziadek
A na oryginalnym (angielskojęzycznym) Tomato Ci się łączy?

witgit
Niestety ale też są problemy.

Dziadek
A na którym firmware Ci łączy?

witgit
Na dd-wrt nie mam problemu ale na laptopie nie załancza mi sie upnp.
Więc jestem w kropce.
Jakieś sugestie ? Rady?

wav-e
Witam.

Odnośnie mojej zabawy ze statystykami - posty usera wav-e Smile

http://openlinksys.info/forum/viewthr...wstart=160

Dałem sobie spokój ze statami pomiędzy LAN i WLAN - do niczego sensownego nie doszedłem Sad

Skonfigurowałem połączenie routerów Ovislink-LAN <-> Linksys-WAN, dodałem odpowiednie regułki gdzie trzeba (dzięki NeoX) i wszystko śmiga, statystyki pięknie się wyświetlają Smile

Więc nie będę was męczył... na razie Smile

Pozdr.
---
Edytowany przez wav-e dnia 08-05-2008 11:31
Pozdrawiam,
WavE
---------------
ISP WiFi 5GHz >><< Ovislink AirLive WLA-5200AP <---> Linksys WRT54GL v1.1 + Tomato v1.19 PL >><< Kompy
...i wszystko ?miga :-)

b3rok
A ja mam taki problem, ze po zmianie firmware - z Tomato 1.11 PL na 1.19 PL, router nie wyswietla mi czasu (zakladka Status/Ogolnie Czas Nie dostępny) i z tego powodu (tak mi sie wydaje) nie dziala mi Blokada Dostepu (tzn. nie moge zapisac nowo stworzonej reguly - z blokada kurnika na komputerze ojca Smile ).

Macie jakies pomysly jak rozwiazac te 2 problemy? Probowalem na rozne sposoby i nic. Zaczynam sie zastanawiac nad powrotem do wersji 1.11 PL.

Tak mam teraz ustawione (zamiast domyslnych serwerow czasu jakie sa w Tomato, probowalem wpisac znalezione na googlach, ale ciagle nic Sad ).
http://i32.tinypic.com/16sydu.png
Edytowany przez b3rok dnia 13-05-2008 19:03

wav-e
Ja tak samo zmieniałem Tomato z 1.11 PL na 1.19 PL, czas mam ustawiony standardowo i wszystko śmiga Smile

Fotka poniżej - czas pobierany jest automatycznie z zaznaczonych czerwoną ramką serwerów.

Spróbuj ustawień standardowych, zapisz przyciskiem Zapisz i zrestartuj WRTka.

Pytanie: Czy po wgraniu nowego softu dałeś czyszczenie NVRAM ?
(Administracja > Konfiguracja > Przywróć domyślną konfigurację > Kasuj całą zawartość NVRAM)

Ja wykasowałem NVRAM, ustawiłem WRTka ponownie/ręcznie i wszystko chodzi.
Miałem jakieś problemy z przywróceniem z pliku konfiguracji z Tomato 1.11 PL Sad
wav-e załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.

Edytowany przez wav-e dnia 13-05-2008 22:27
Pozdrawiam,
WavE
---------------
ISP WiFi 5GHz >><< Ovislink AirLive WLA-5200AP <---> Linksys WRT54GL v1.1 + Tomato v1.19 PL >><< Kompy

b3rok
Wgrywalem nowe firmware zgodnie z instrukcja, ktora tutaj znalazlem (oczywisc nvram zostal wyczyszczony).
Ustawienia wprowadzilem recznie, bo gdzies wyczytalem, ze wgrywanie zapisanych ustawien ze starszej wersji firmware na nowsza, moze (ale nie musi) spowodowac rozne problemy.
Edytowany przez b3rok dnia 13-05-2008 22:39

Dziadek

Cytat

b3rok napisał/a:
Tak mam teraz ustawione (zamiast domyslnych serwerow czasu jakie sa w Tomato, probowalem wpisac znalezione na googlach, ale ciagle nic Sad ).
http://i32.tinypic.com/16sydu.png

Mam wersje Tomato 1.17 (english). Ustawiłem Time Servers identycznie jak u Ciebie i wszystko mi działa.
A nawiasem mówiąc, przy przy upgrade wersji nigdy nic nie resetowałem - flashowałem nową wersję i używałem ją na tych samych ustawieniach jak poprzednią, nie dokonując żadnych zmian.

b3rok
Chyba odkrylem rozwiazanie mojego problemu z brakiem wyswietlania czasu w routerze.

Zszedlem do Wersja 1.11 (wydaje mi sie, ze nie potrzebnie). Instalacja tak jak zwykle - wg. instrukcji zamieszczonej przez Robsona. Czas ponownie sie nie wyswietlal...

Sprobowalem zsynchronizowac czas na komputerze stacjonarnym (z ktorego instalowalem Tomato) z jakims serwerem czasu i sie nie udalo (prawdopodobnie spowodowane moimi zabawami z programami "usprawniajacymi" windows i uslugami systemowymi).

Sprobowalem z notebookiem. Synchronizacja czasu dzialala na nim bez problemu, podpialem go kabelkiem do routera, jeszcze raz czyszczenie nvram i czas w routerze w koncu sie pojawil.
Niedlugo zrobie podejscie nr 2 do softu 1.19 i dam znac jak poszlo.
pozdrawiam i dzieki za wasze posty!
Edytowany przez b3rok dnia 19-05-2008 17:52

wav-e
@NeoX

Looknij na poniższą fotkę Smile

Treffic per IP/Interface
http://www.adslzone.net/postx137984-0...0-570.html

Tomato 1.19.xxxx mod by Victek
http://openlinksys.info/forum/viewthr...ad_id=5751
http://www.adslzone.net/postp1004761....ml#1004761
http://victek.is-a-geek.com/tomato.html
wav-e załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.

Pozdrawiam,
WavE
---------------

NeoX
FW ten jest fajny, tylko pytanie do osób które z niego korzystają: czy faktycznie taka stronka ze statystykami po IP jest i działa?
Nie znam hiszpańskiego, ale dla mnie wygląda to że autor tego softu miał zamiar coś takiego wprowadzić, i to było takie "wstępne zdjęcie".
Bynajmniej w kodzie źródłowym zaciągniętym ze stronki autora nie ma takiej funkcji, chyba że na stronie jest błąd i ściąga nie tą wersje co trzeba ale wątpie...

Ale kurczę ten ARPbinding to jest zarąbista rzeczGrin że też nie wpadłem na to wcześniej...(miałem pewien problem który właśnie statyczna tablica ARP pomogła rozwiązać Wink )
Edytowany przez NeoX dnia 22-05-2008 19:52

kylonik
a którą pobrałeś wersję zapewne tą co ja Tomato Firmware v1.19.8820 bo u mnie tez tej listy nie ma i wiele innych bajerów

Dziadek

Cytat

NeoX napisał/a:
Nie znam hiszpańskiego, ale dla mnie wygląda to że autor tego softu miał zamiar coś takiego wprowadzić, i to było takie "wstępne zdjęcie".

http://translate.google.com/translate...l=es&tl=pl
Teraz już tylko pozostaje przetłumaczyć "z polskiego na nasze" Wink

NeoX

Cytat

Dziadek napisał/a:

Cytat

NeoX napisał/a:

http://translate.google.com/translate...l=es&tl=pl
Teraz już tylko pozostaje przetłumaczyć "z polskiego na nasze" Wink

Cytat

Jeżeli prawdą jest, nie skasować nvram z menu, które zostało domyślnie ... solo con un erase podría aparecer el enlightened. tylko jeden może skasować oświeconego wyświetlane.
Has probado el limitador de velocidades de bajada/subida? Po chciał ograniczenia prędkości spadek / wzrost?
Ahh, me olvidaba... Ahh, I forgot ... mira esto spójrz na ten Uśmiechać się , es para cerrar el circulo .. , Jest bliski krąg ..

Teraz do tego potrzebuję tłumacza GrinGrinGrin

@kylonik: nie wiem pobrałem aktualną 1.19 Pfft

Ciekaw jestem co Victek zrobił w tym sofcie, bo nie on go przerobił tylko chińczyk conanxu Pfft

Również ciekawe jest na jakiej podstawie robsonn pisał swój generator? Wink
BO jak na żadnej, i to on wymyślił sposób zapisu (chodzi mi o nazwy zmiennych TCA,TFA itp.), to dziwne bo początek skryptu generowanego przez soft Victek'a jest identyczny ze skryptem generowanym przez generator Robsona...
Czyżby Victek/conanxu ściągał od polaka? Wink
Edytowany przez NeoX dnia 22-05-2008 20:55

Dziadek

Cytat

NeoX napisał/a:
Teraz do tego potrzebuję tłumacza GrinGrinGrin

Jeśli zrobi sie tłumaczenie z hiszpańskiego na angielski, to prędzej można zrozumieć o co chodzi Smile

Cytat

Czyżby Victek/conanxu ściągał od polaka? Wink

W końcu nie bez kozery Robsonn robił wersję wielojęzyczną swojego Generatora Smile

piotrq
Super by było dodac do moda orginała tomato conanxu china
(bo tam wszystko działa a u victka nie )statystyki po ip
i przetłumaczyć to i jestśmy w niebie

Ten mod Tomato 1.19.0015 mod.1.5 modified by conanxu jest po angielsku działa nawet maskowanie systemu operacyjnego i przegladarki i inne bajery.
Zobaczyć można temat http://openlinksys.info/forum/viewthread.php?forum_id=32&thread_id=5807
Edytowany przez piotrq dnia 28-05-2008 09:16
Wrt54 GL1.1 Tomato 1.21 modified by Trzepako- conanxu-Multimo 6Mb modem w brigde

jacekn
Pytanie co do ostatniej wersji Tomato 1.19 PL czy dziala stabilnie i nie wiesza sie i czy to to samo co 1.19 w wersji angielskiej ??
Kupiłem WRT54GL i nie wiem jaki soft wgrac ??.
Edytowany przez jacekn dnia 12-06-2008 11:41
Asus RT-AC56U
TP-Link Switch TL-SG1005D x 2

Pozdrawiam Jacek

NeoX
Wydałem nową wersje bazowaną na Victeku:
http://kl3cgim23.ovh.org/Tomato119PLE...tra.tar.gz

Jakieś życzenia??
Edytowany przez NeoX dnia 17-06-2008 22:32

witgit
Może powiedz jakie wprowadziłes modyfikacje , bo niewiem czy zapodawać.Wink
OK, czym się różni od standardowego tomato ?
Edytowany przez witgit dnia 18-06-2008 08:53

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 69

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,849,014 unikalnych wizyt