27 Listopada 2024 23:44:07
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· Nowe routery: UX, UC...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· DIR868l OFW asus vs ...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [MOD] FreshTomato... [908]
· [MOD] FreshTomato... [414]
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [3]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.116.20.108
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
Port Forwarding nie działa
farral
Witam.
Wymieniłem WRT54GS v.5 na ten sam model ale v.1 specjalnie, zeby moc wgrac tomato, a tu sie okazuje, ze nie dziala przekierowywanie portów. Szukałem na forum i wielu uzytkowników tez ma z tym problemy. Moze cos w wersji 1.06.0981 nie działa jak powinno. Nie wiem jak było w poprzednich bo zacząłem przygode od tej.
Tutaj jest zrzut z tymi ustawieniami

sloka.republika.pl/portfor.gif

Oczywiscie mam wlączone Static DHCP i porty w programach na dwoch roznych komputerach sie zgadzają. Meczę sie już od od ponad dwóch tygodni i nic nie znalazłem. Na DC++ sciaga i wyszukuje tylko jako pasive :(
Byłoby dobrze gdyby ktoś potwierdził, że albo w tej wersji przekierowanie nie działa, albo podpowiedział jakies rozwiazanie, przestałbym szukać i marnować czas i pewnie zmienił spowrotem na oryginalnego Linksysa bo tak podstawowa funkcja jak Port Forwarding powinna jednak funkcjonować.

Przepraszam za ewentualne błędy i dzieki za wszelką pomoc
Pozdrawiam
Farral

Administrator
U mnie działa Smile

Satorii
U mnie też, Linksys WRT54GL v1.1 / Tomato v1.06.0981

Pytanie, a nie możesz odpalić jednego portu na TCP/UDP?? Spróbuj, zmień wtedy w programie port TCP i UDP, na te same wartości.
Edytowany przez Satorii dnia 17-04-2007 00:14

farral
Pytanie, a nie możesz odpalić jednego portu na TCP/UDP?? Spróbuj, zmień wtedy w programie port TCP i UDP, na te same wartości.

Sprawdziłem i też nie działa

Wyczytałem też wcześniej, ze trzeba coś pozmieniać w opcji DHCP/DNS, zdaje sie, ze to chodziło o zaznaczenie Reduce Packet Size przy DHCP Client (WAN), ale nie widzę związku, zreszta sprawdziłem i nie zadziałało.

Damiano
@farral
Z Port Triggering jest tak przynajmniej u mnie że czasami w mule musze ze 2-3 razy próbować połączenia bo jest low id Grin
Potrzebuje chyba kopa żeby zaskoczyć Wink
Spróbuj po prostu łączyć się kilka razy B)
------------------------------------------------------
Cerberus ADSL Lite + WRT54GL v.1.1 + Tomato v1.06.0981 + podzia? z generatorka @Robsonna = The best from the best from the best from the best STUFF Grin
[b]Pan J?zek i kurczaki r?wnie? u?ywaj?

Administrator
farral , router jest podpięty bezpośrednio do modemu adsl ? Czy może jesteś podpięty do innego routera ??

farral
Router jest podpięty do modemu Aolynk DR814Q, który jest podpiety do neta (DSL). Wszytko bylo tak samo podpięte, gdy miałem WRT54GS w wersji 5 i przekierowania dzialaly bez problemu. Byly inne problemy, ale juz go sprzedałem wiec tamto juz mam z głowy. tylko te przekierowania Sad
Sciagniecie czegokolwiek jest prawie niemozliwe. Wlasciwie uzywam tylko DC++ i na drugim kompie LDC++, nie mam doswiadczenia z emulem, ale nawet kilkunastokrotne próby nie daja rezultatu na DC.
Pozdrawiam
farral

WRT54GS v1.0 / Tomato v.1.06.0981

Administrator
farral , czy modem chodzi w trybie bridge ?

farral
Wydaje mi się, że jest ustawiony w trybie bridge. Tutaj mały skan zeby nie było niejasności.

sloka.republika.pl/aolynk.gif
Pozdrawiam
farral

pink
mam ten sam problem
nie moge dostac highid w emulaku
tomato 1.06.0981
bieda Sad

ZENiTH
a nie lepiej skorzystać z UPnP?

TuNa
Mialem podobny problem ostatnio.

Mam wrt54gl v1.1, tomato najnowszy, net z radiowki (poki co, zmieniam na dsl niedlugo prawdopodobnie) - apek podpiety do WANu Linksysa. Mam zewnetrzny ip (wszystkie porty dostepne), wczesniej wszystko smigalo bez problemu...

Wczoraj wieczorem musialem cos szybko sciagnac z torrenta Wink Patrze, a w utorrencie blad, ze port nie jest otwarty. Tymczasem port 7777 mam od 'zawsze' przekierowany Smile i nigdy nie bylo takich cudow. Kombinowalem, ale nic ciekawego nie wymyslilem - przekierowalem sobie drugi port - 9999, ustawilem utorrenta na niego i o dziwo od razu wszystko zaczelo dzialac Smile

Zeby uprzedzic watpliwosci - windowsowy firewall wylaczony, ip przypisany do kompa statycznie... Nie widze powodu zeby to mialo nie dzialac poza tomato Sad

Jesli chodzi o UPnP - odradzam... To jest taki fajny ficzer, zeby trojany, wirusy i inny syf mogly sobie zdalnie otwierac porty (nie masz nad tym zadnej kontroli!). Ja zawsze UPnP wylaczam, porty przekierowuje recznie.
SNAFU
Situation Normal, All Fucked Up

pink
ja juz swoj problem rozwiazalem z przekierowaniem portow
wsio dziala
upnp lepiej nie ruszaj niech bedzie wylaczone

farral
U mnie też przekierowania zaczęły w końcu działać, ale i tak nie jestem zadowolony, bo nie wiem w czym był problem i co właściwie zrobiłem, ze działa. Kiedyś problem może sie powtórzyć i znowu będę musiał pisać na forum i znowu nikt nie będzie potrafił mi pomóc.
Jakby co to odświeżę ten wątek Wink

Pozdrawiam wszystkich
farral
Pozdrawiam
farral

whufc
Miałem dokładnie ten sam problem ale przed chwilą udało mi się go rozwiązać. Wydaje mi się, że oprócz wpisania odpowiednich portów w 'Port Forwarding - Basic' trzeba też je podać w 'Port Forwarding - Triggered'. Może to przypadek ale u mnie po tym to zadziałało.

Pozdrawiam,
--

steel333
Mam ten sam problem na tomato 1.19. Ustawiałem 'Port Forwarding - Basic' i nic, później dodałem w razie czego 'Port Forwarding - Triggered' i dalej nic.

eRd
Bez przesady panowie, ze port forwarding nie dziala, ledwie wczoraj z tego korzystalem i dzialalo bez najmniejszego problem, zarowno w DC++ jak i utorrent. Na utorrencie trzeba chwile poczekac az sie z zoltego trojkata zrobi zielone kolko, bo to nie tak odrazu sie pojawia, zreszta w tym programie mozna sprawdzic czy przekierowanie dziala, tzn czy port jest otwarty. Polecam wybrac both zamiast osobno tcp i udp. Ja korzystalem z portu 411 jakby co.
Edytowany przez eRd dnia 27-05-2008 12:36
WRT54GL v 1.1 Tomato Firmware 1.28.0005 108 ND VPN + 11 użyszkodników na kablu + 1 wifi Wink
Netgear WNR3500L v1 @500MHz Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-108 K26 USB BTgui-VPN
PAP2T soft 5.1.6 LS / IPFON
Zotac HD-ID11 (ION2),

kylonik
panowie przypominam aby dobrze działało przekierowanie musi być włączona usługa w zakładce DHCP / DNS Serveri zaznaczamy tam
Use Internal Caching DNS Forwarder

Mad Jaro
Odświeżę trochę temat

Otórz mam internet radiowy od dostawcy który zarzeka się że nie blokuje żadnego z portów (rozmawiałem telefonicznie z nim) tymczasem nie moge przekierować portów emula utorrenta praktycznie nic ma tylko otwarte porty: 23,53,80,110,3128,8080

Antena idzie do AP (192.168.1.254 Wistron RDAA-81) w trybie bridge dalej z niego już leci skrętka do WAN (192.168.10.1 Linksys WRT54GL Tomato 1.21) W WRTku mam ustawione przekierowywanie na moj komputer ze stałym IP (192.168.10.3) przypisanym do MACa
Niestety ani uTorrent ani eMule nie idzie, internet bez problemu.

Niewiem juz jak mam to ustawiać probowałem już z Iroc'iem ale nie daliśmy rade może ktoś miał jeszcze takie przypadki ??
Edytowany przez Mad Jaro dnia 22-08-2008 21:22

mis_iek
To i ja sie dolacze. Tomato 1.21. Wlaczone przekierowanie odpowiednich portow, ale w rzeczywistosci nic to nie daje. uTorrent wprawdzie pokazuje "zielone koleczko", ale gdy zrobie w nim "Sprawdz przekierowanie portow", to na otwartej stronie pokazuje sie Error, zamiast Open.
Dodatkowo przelecialem ten zakres portow online'owym skanerem portow Sygate. Wszystkie porty sa Stealth, nawet te z wlaczonym przekierowaniem...

Dodam jeszcze, ze zgodnie z sugestia ze strony testowej uT, mam wylaczone wszystkie wspomniane tam programy.

Online'owy skaner https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 takze widzi port jako Stealth
Edytowany przez mis_iek dnia 04-09-2008 23:44

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 81

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

96,021,902 unikalnych wizyt