Witam,
W aurze wigilijnego wieczoru nie przeczytałem dokładnie nazwy obrazu nowego tomato by shibby i zflashowałem mojego E3200 tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR1-104-PL-BT-VPN.trx zamiast tomato-E3200USB-NVRAM60K-1.28.RT-N5x-MIPSR2-104-PL-AIO.bin. Flashowanie zakończone sukcesem po restarcie router świeci jedynie diodami przy kablu sieciowym, dioda power nie świeci. Nie ma dostępu przez 192.168.1.1, brak pinga. Zrobiłem z godnie z debrick manualnem http://www.ehow.com/how_5117128_debrick-linksys.html, niestety udało się ale tylko częściowo tzn jak mam zapuszczone ping -t to po podłączeniu zasialania do routera pojawia się jeden dwa zwrócone pingi dokłanie w tej samej sekundzie daję polecenie "tftp --i 192.168.1.1 PUT tomato-E3200USB-NVRAM60K-1.28.RT-N5x-MIPSR2-104-PL-AIO.bin" efekt jest taki że za dziesiątym razem tftp się powiódł i router zaczął się pingować, dioda power zaczęła mrugać. Sprawdziłem to oznacza że router przeszedł w stan upgrade'u. Problem w tym, że ten stan się nie kończy, router stał tak całą noc i nic. Pinguje cały czas natomiast nie mogę się wbić telnetem, po resecie 30/30/30 router spowrotem jest dead, po próbie ustawienia aby ip pobierał automatycznie router przestaje pingować. Może jakieś wskazówki? Cokolwiek co pozwoli przedłużyć moją nadzieję że nie mam wigilijnego prezentu w postaci cegły?
Z góry dzięki.
maati1980
|