25 Listopada 2024 08:47:50
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· DIR868l OFW asus vs ...
· Nowe routery: UX, UC...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [0]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.119.137.175
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Linksys
 Drukuj wątek
WRT54G net działa ale miga dioda i nie ma WiFi
micek
Cześć. jesten tu nowy więc witam serdecznieSmile
Stałem się posiadaczem WRT54G ale bez cd i reszty. Trafił mi w łapy samo urzadzenie. Po podłączeniu zadziałał, zalogowałem się i zmieniłem co trzeba. Wszystko działało super.
W ustawieniach klikałem ikonę SES Secure Easy Setup i cos się zwiesiło i cisza. Po jakims czasie odłaczyłem zasilanie i od tej pory dioda Power miga dość szybko i nie moge sie zalogować do urzadzenia./ Diody lan migają jak jest ruch. ale działają normalnie. Internet działa ale nie widać routera. Co z tym moge zrobić żeby odratować sprzęt i nie kupować innego.. Byłbym wdzieczny za pomoc.
Pozdr.
Edytowany przez micek dnia 11-07-2009 22:37

iroc
Przycisk reset 20 sek
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

micek
nic nie daje. 20-30 sek i nic. net smiga ale wifi i komunikacja zerowa.. szukam, czytam i wszystkie te metody nie działają.. dioda power miga sobie szybko ale diody od lanu i internet migają normalnie. To dziwne.

iroc
Ale po resecie możesz się dostać do urządzenia, skoro go dostałeś może ma uszkodzone radio ? a swoją drogą jaki to model wrt ?
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

micek
nie reset nic nie daje. Resetująć czyli trzymając reset nawet 30 sek nic się nie dzieje. Wcześniej działał ale szpreając w menu kliknałem na ikonę SES i zawias i po ok 20 min wyłaczyłem zasilanie i juz dioda zaczeła migać i kupa. Net nadal dzieli. Dostaje sygnał z innego rutera i przesyła go na kompa z którego pisze. Prędkośc też jest taka jaka ma być ale nie moge się do niego dostac ani ping nie działa nic.

iroc
Tryb failsafe i zrób flash jeszcze raz.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

micek
iroc Smile ja jestem zielony w tym temacie. tzn kumam duzo ale z tym sie nie bawiłem jeszcze nigdy bo miałem jakiegoś adsl owego pentagrama i smigał az miło i nie bawiłem sie zmiana softu. Podpowiedz kolego jasniej co i jak jeżeli to nie problem dla Ciebie..

micek

Cytat

iroc napisał/a:
Tryb failsafe i zrób flash jeszcze raz.

no i nie robiłem flasha a jak go dostałem to działał elegancko. za duzo szperałem i masz ci los :\ powiedz co oznacza to co napisałeś?
Edytowany przez micek dnia 11-07-2009 23:15

iroc
Odłącz zasilanie puść ping na adres domyślny rutera 192.168.1.1 -t i zobacz czy poleci ping po włączeniu urządzenia, jeśli nie pozostaje zwarcie pinów lub jtag. Po raz kolejny powtarzam bo jest tego na forum od groma :)

http://openwrt.livenet.pl/doku.php/openwrt:problemy:failsafe#failsafe_mode
Edytowany przez iroc dnia 11-07-2009 23:26
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

micek
nie pinguje go. Tzn tak wpisuje ping 192.168.1.1 -t i wywala błąd ogólny jak jest odłaczony. jak daje zasilanie to pojawia się upłynał limit czasu i przeskakuje na pingowanie 10.0.0.6 i pojawia się ping.. juz nie wiem o co tu chodzi Smile 2 router ma IP 10.0.0.2 Moze liksys jest ustawiony jako 10.0.0.6 bo pod takim pojawia sie komunikacja. ale nie wiem z czym Smile ... Wiem że pisałeś ale nigdzie nie moge odszukać które piny zwierać i jakie mogą byc tego efekty Smile
Edytowany przez micek dnia 11-07-2009 23:24

micek

Cytat

iroc napisał/a:

http://openwrt.livenet.pl/doku.php/openwrtPfftroblemy:failsafe

ta strona nie istnieje

obsy
http://openwrt.livenet.pl/doku.php/openwrt:problemy:failsafe

Ta strona jak najbardziej istnieje.
Masz niepotrzebny ruter, uszkodzony czy nie - ch?tnie przygarn? go.
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
http://openrouter.info

iroc
W zależności jaką masz wersję routera zobacz to
http://openlinksys.info/readarticle.p...icle_id=49
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

micek

Cytat

iroc napisał/a:
W zależności jaką masz wersję routera zobacz to
http://openlinksys.info/readarticle.p...icle_id=49

ja niestety mam wersję 3.1 i nie ma tam tej opisanej. Czy zwora jest taka sama jak w innym np v2.2?

iroc
Spróbuj pin 15 i 16 kiedyś miałem podobny problem i te piny dały pożądany efekt, router wstał.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

micek
a powiedz mi taka rzecz mianowicie ja mam tu zainstalowana viste i komendy które nalezy podać aby wsadziś nowy soft u mnie nie działają. Podając w cmd tftp wywala że tftp nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne i zewnetrzne.... o co chodzi? Przez vistę nie wgram softu?

iroc
ściągnij z działu download soft tftp, będzie działać na viscie.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

micek
images39.fotosik.pl/157/fa9f0d495b36f437med.jpg
images45.fotosik.pl/161/a23e2112257cca04med.jpg
tak to wyglada u mnie. na 2 fotce widać układ intela ale kropka jest po 2 stronie. Który to bedzie 1 pin ? Jak je wyliczyc ? powiedz czy prawy górny majac procesor wdłóż napisem u góry? czy lewy dolny czy może lewy górny to pin nr1?
Edytowany przez micek dnia 12-07-2009 00:08

koralm
piny są podpisane (ponumerowane). z obu stron masz cyferki.
Proud winner of Netgear WNR3500L

micek
no tak zauwazyłe,m Smile ale nic to nie daje. Postepuje zgodnie z opisem i nic piny 15 i 16 zwierałem i żadnej reakcji. Ping urządzenie nieosiagalne.. szkoda mi tego urządzenia bo fajnie śmigał i sie .. popaprał Smile czy orientujecie się jaki byłby koszt naprawy tego ? Czy jest na forum ktoś kto podejmuje sie takich napraw za kase?
Edytowany przez micek dnia 12-07-2009 01:01

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 87

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,701,704 unikalnych wizyt