witam. trzeba by popracowac nad opcja szukania na tym forum. brakuje precyzji dzialu.
jak doinstalowac jakis programik( np. setserial ). narazie uzywam kamikaze, ale jest on ciezki i malo dopracowany.
wiec jak coklowiek doinstalowac. widze w artykulach ,ze mozna samemu kompilowac, ale to oznacza ,ze trzeba by chyba jakies pacze ze zrodlami programow dokladac. oswieccie mnie prosze
narazie przelecialem pobieznie artykul. jakkolwiek prosze o sciezke do celu
jak bym chcial doinstalowac w open wrt , to bym zainstalowal i tu bym nie zapytal. ja zapytalem w dziale tomato, bo chcialem zrobic to w tomato ,a to co napisalem o kamikazdze , to chyba mowi o tym. wiec jakby post mogl wrocic do tomato , bylbym wdzieczny
sorki. mozna i tak podejsc
moze niejasno wogole napisalem. chcialbym dolozyc paczki do tomoato. w how to jest napisane o kompilacji. zatem jak to robicie aby dodac jakas paczke do tomato. glownie chodzi mi o sb4ls, a takze aby automatycznie startowal. niestety porady sa dla openwrt i niestety tu nie dzialaja.
po edicie :
wlasnie przegladam source dla tomato i w zasadzie widze ,ze jest tam katalog prebuild i oczywiscie makefile gdzie te programiki maja zostac zainstalowane. wiec podobnie mozna by bylo zrobic z tym co chce sie dolozyc i postepowac tak jak jest w instrukcji do kompilacji. czy ide w dobrym kierunku??? a co z confami ?
Edytowany przez kolopeter dnia 05-09-2008 22:05
moze nie jestem cierpliwy , ale walcze juz troszke z tym tematem i nadal nic sie nie pojawia po kompilacji nowego w katalogach gdzie chcialbym dolozycz paczki. jest jakis sposob aby odpalac/emulowac oprogramowanie na zwyklym kompie? chyba raczej nie wgrywanie do routerka wreszcie sie zle skonczy
wiec kontynuujac, prosilbym mocno o jakis pomysl jak wrzucic swoja gotowa paczke do tomato.
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?