25 Listopada 2024 21:42:32
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· DIR868l OFW asus vs ...
· Nowe routery: UX, UC...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [0]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.118.19.123
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
QoS Jak ustawić żeby gra Call of Duty 4 miała większe pierszeństwo
ufoludekcrezy
Widzicie próbowałem się bawić QoS ale coś nie tak np dodaje nową klasyfikacje i określam dane porty tcp-upd np. 28960 ma wyższy priorytet ale gdy wejdę view detali dany port i IP gry ma ustawiona priorytet na najniższym stopniu i jak tylko włączę QoS praktycznie nie da sie grać no być może wiąże sie to z moim łączem down.525kb/upl.35kb proszę o rade jak zrobić żeby np. gra miała najwyższe pierwszeństwo akurat co do QoS to jestem zielony Sad

NeoX
Było na forum...
Ustaw grę na pierwszej pozycji...

BTW: Co masz za providera że daje ci taki mały upload? Pfft
Edytowany przez NeoX dnia 01-08-2008 23:24

ufoludekcrezy
U tego to byś nie chciał przeżywać co ja zapraszam konkurencje w moje tereny kiepska urbanizacja brak światłowodu A właścicielem mojego Neta "ISP" Jest Gmina Grębków zatrudnili pewnego gościa do instalacji i to 1 gościa Sad który ze mną żyje w nie zgodzie afiszowałem mu że kiepska jakość to stwierdził nie podoba sie to wypad... No i trudno trzeba żyć dalej a co do pingów to już lepiej nie wspominać raz działa dobrze raz kiepsko ale głównie ping 999 prawie normalka połączenie z bazą 4 kreski teraz mam w Tomato -56 RSI i nic pigi do bazy po 5ms ,10ms,nieraz 700ms nie wiem czemu ale bywa tak że i po 1000ms u każdego we wsi testowałem ze znajomymi.
Polska wieś niezbyt fajna perspektywa kiedyś było gorzej miałem 10kb uploadu albo i 5 KB a teraz chociaż 35 takie ma źródło raczej adsl a powinien mieć polpacka według mnie bo to chyba można sprawdzić po IP zewnętrznym jakie mam 83.18.204.149 a o to miejscowość w jakiej jest udostępniany net http://www.grebkow.pl/index.php?id=18...=18&lan=pl http://www.grebkow.com.pl/
Powiem tak lipny ten net I szukam rozwiązania problemu z pingem pod Call of Duty 4 Co dziwne jak pinguje wp.pl lub onet.pl lecą pingi po 50,60,70ms nieraz zgubiony pakiet ale za to do bazy mam po 5ms
Sądzę że Administrator używa niezłego QoS który wszystko kroi to potęgi 2 Ale gdy go proszę o poprawę to mówi stanowczo nie i że tak ma być i że lepiej nie będzie bo to sieć wifi ;d gdy wchodzę w grę automatycznie ping 600-900 100-600ms to nie normalne wychodzę z gry ping 60ms do wp.pl dobra dosyć rozlewania łez jak bym miał fundusze sam bym coś rozwinął przecież są takie technologie dziwi mię tylko ustosunkowanie się gminy do tego problemu ale najwyraźniej im tak pasuje jak sie daje to sie kr.. proste założenie tanim kosztem a podpięli już sporo osób mam dostęp do panelu mikrotik i widziałem już nawet 100 osób przeszło Jest poprawa bo jestem od początku tej sieci ale tylko przyrost prędkości pobierania ale pingi wraz skaczą no ale jest nadzieja jak to mówią nadzieja matką głupich.
Prosił bym o radę jak można takiego Qos Skonfigurować bo właśnie rzucam port Cod 4 do QoS na początek ale bez skutku powiem tyle działa to tylko gorzej Sad może to mój ISP SadSadSadSad

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 73

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,790,254 unikalnych wizyt