Witam
Od miesiąca czasu zaczęła mulić mi neo 1mbit. wcześniej było ok. teraz ciężko rozpędzić ją powyżej pół mega w tych godzinach. wypada dużo pingów, a o filmikach z youtube, wrzuty można zapomnieć. wszystko się tnie. łącze strasznie szarpie. dzwoniłem na blueparty i powiedzieli, że w 1 kwartale tego roku bezie ponoć modernizacja. pewnie mówią to wszystkim. podejrzewam, że sprzedali zbyt dużo neo w okolicy na święta. dsl 4mbit u dziewczyny chodzi ok. filmiki z tych stronek ciągną na maksa. wiem, że dsl ma wyższy priorytet w sieciach tp, ale takei cos zaczyna mnie wku..... neo nie jest łączem gwarantowanym, ale to po co sprzedają więcej niż mogą pociągnąć. nie jest też tylko tak u mnie innym też muli i kuzynowi 17 km dalej tak samo. zamówienie na dsl złożyłem kiedyś, ale nie dostałem. co poradzicie mi na to. jak będzie tak dalej przenoszę telefon i neta gdzie indziej i poradzę to wszystkim znajomym , a mam ich tu trochę
Opiszcie swoje przypadki z netem w tp, moze macie jakieś rady?
Myślałęm o podpięciu sie pod dsl do kogoś, ale musiałbym najlepiej kupić router z 2xWAN z loadbalancig
Pozdro
Edytowany przez pork dnia 06-01-2008 11:10
Netgear R7000
WAN1 TK Telekom 20/10 Mbit/s, WAN2 downd
Tomato Firmware
Proud winner of Netgear WNR3500L
|