25 Listopada 2024 13:28:39
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· DIR868l OFW asus vs ...
· Nowe routery: UX, UC...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [0]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.117.166.193
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Linksys
 Drukuj wątek
WRT54GL zabilem biedaczkla :(
Phantom
Flashowalem go juz setki razy, az wrescie trafilo go Sad Postanowilem wgrac do niego Alcheme v 1.0, gdyz jeszcze nigdy nie testowalem tego softu, wszystko przebieglo prawidlowo (firmware uprage sucesfull...), jednak po resecie powitala mnie tylko mrugajaca dioda power, zero komunikcjij z kompem po lanie (komputer probuje pobrac adres ap, po czy wywala kmunikat: Twoje polaczenie sieciowe jest ograniczone lub uszkodzone [WinXP SP2]), nie odpowiada na pingi, probowalem wgrac firmaware orginalne z roserzeniem .exe ktory nie wymaga logowania sie do AP po przez Http, nic :|SadSad Wiec mysle sobie w gre wchodzi tylko Jtag, ale z opisow anglojezycznych nie zabardzo cos rozumie... SadSad Mogl by mi ktos po polskiemu i po chlopsku wytlumaczyc jak przeflaszowac wrtka za pomoca jtag, lubu jakas inna metode na ozywienie go Sad Z gory dziekuje i prosze o pomoc !!!

stegano
Redaktor atreqw przyjdzie pewnie z pomocą Smile jak jesteś z wrocka to i ja chętnie pomogę Smile
Asus WL-500gP Tomato 1.06 (RouterQoS_only)
5xLa Fonera DD-WRT v24 (Bridge)
1xLa Fonera DD-WRT v24 (AP-baza)
VoIP - Actio + PAP2T - firmware 3.1.16
Buffalo HS-DHGLBB0 500GB firmware 2.06 beta
Pomocy udzielam jedynie na forach

Phantom
znalazlem taki sposob :

Cytat

WRT54GL
Serdeczne dzięki za podpowiedz. Udało mi się podnieść routerek.

Dla zainteresowanych podaje sposób:
1) otworzyć sprzęcik
2)zewrzeć nuszkę 16 układu INTEL z masą
3)wgrać soft poleceniem tftp -i 192.168.1.1 PUT Hyperwrt.bin
4)wpisac adres 192.168.1.1 w przegladarce i gotwe, smiga jak trzeba

Pozdrawiam kolegów Smile

ale ktora to jest szesnasta nozka, ich jest tam troch, teraz siedze u kobiety bo w domu mam brak neta z wiadomych przyczyn..... a nozki raczej nie sa ponumerowane :/ od ktorej strony mam to liczyc.... z gory dziekuje, niestety nie jestem z wrocka, lecz z przemysla, a to jest pare kilometrow Angry w akcie desperacji moge podeslac ci wrtka ze zgrzewka piwa do reanimacji, ale pewnie uda sie wyzejwymienionym sposobem go naprawic, tylko niech mi ktos powie ktora to szsnasta nozka :/
Edytowany przez Phantom dnia 03-04-2006 15:42

Dabit
Witam
Jak jest to wersja GL to z jtagiem bedzie problem. .
Robilem ostatnio GL przez RS-a bo Jtag jest w tej wersji niekompletny tzn brak pewnych elementow na plycie (rezystorow smd). Do podlacznia sie przez RS potrzebny jest odpowiedni adapter (uklad scalony + pare elementow).
Jak jestes kumaty w elektronice to nie jest to trudne do zrobienia. Nastepnie nalezy polaczyc sie z AP-kiem (np.przy pomocy HyperTerminala)
Ja jestem z Rzeszowa i jak bedziesz mial klopot z naprawa to chetnie pomoge
pozdrawiam

Phantom
ps. ja tez jestem kumaty w elektronice ale wystarczy zewzec piny ;> GrinPfftPfftGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrin
Edytowany przez Phantom dnia 03-04-2006 18:38

arteq
sa trzy wyjścia Smile
1) reset 30 sek
2) soft po tftp
3) jtagiem skasowac nvram

kolejnoesc nie przypadkowa Smile z regóły na 2 sie konczy Wink
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l

arteq

Cytat

[b]Phantom napisał/a:
ale ktora to jest szesnasta nozka, ich jest tam troch, teraz siedze u kobiety bo w domu mam brak neta z wiadomych przyczyn..... a nozki raczej nie sa ponumerowane :/ od ktorej strony mam to liczyc.... z gory dziekuje, niestety nie jestem z wrocka, lecz z przemysla, a to jest pare kilometrow Angry w akcie desperacji moge podeslac ci wrtka ze zgrzewka piwa do reanimacji, ale pewnie uda sie wyzejwymienionym sposobem go naprawic, tylko niech mi ktos powie ktora to szsnasta nozka :/

jak masz układ pamieci to to poszukaj kropki - to jest 1 nózka. Jak sie dobrze przyjysz to co piata nózka jest odzielona białym paskiem cienkim. znajdz 3 pasek(15 nózka )i wsadz igła za tym paskie. ALE POLICZ DLA PEWNOSCI czy to 15 nozka.
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne

Phantom
ktos pokasowal moje posty Sad ???

Wykonalem wszystko do punktu drugiego, nie pomoglo, wiec zrobilem to metoda ktora znalazlem na zagranicznym forum i przetlumaczylem:

http://www.mcon.pl/~bibow/
Edytowany przez Phantom dnia 04-04-2006 00:17

stegano
Nikt nie pokasował, tylko jakieś dwa tygodnie temu była mała awaria i po przywróceniu bazy danych parę rzeczy wyparowało Wink

fajnie wszystko opisane jest ale i tak to nie dziala. dioda od zasilania nadal miga

jezeli macie jakis inny pomysl czekam na propozycje. Moze ktos bedzie wiedzial jak to uruchomic WRT54G v2.0

stegano

Cytat

frog10 napisał/a:
jezeli macie jakis inny pomysl czekam na propozycje. Moze ktos bedzie wiedzial jak to uruchomic WRT54G v2.0

Ale napisz konkretnie o co Ci chodzi (a może przegapiłem jakiś post ?)

arteq
Juz mapisał do mnie na priv, odpowiadziałem mu Smile Jak pisałem leniów nielubie...
Edytowany przez arteq dnia 08-04-2006 09:40
Pozdrawiam, Artur

wojdur7
czyli mowicie ze zewrzec piny wystarczy ?... zobaczymy. Mam dokladnie ten sam problem, ktory opisywal jeden z przedmowcow... ale w sumie u mnie pojawilo sie to na zasadzie, ze wylaczylem ruterek z pradu (WRT54GS) ... zalaczylem po jakims czasie i wszystkie diody switche`a swieca w tym rowniez port WAN a power miga, czyli dokladnie to samo co u kolegi... 0 kontaktu ze swiatem.. a ma dopiero niecaly miesiac... (czyzby wina DD-WRT ?)

wojdur7
ps ktore piny nalezy zewrzec dla wersji WRT54GS v4 ? wyglada to tak samo jak dla poprzednich wersji GS ?

godys
na wrt54g v1.0 licząc od lewej (zielona kropka na kostce pamięci) to jest 16 pin zwierasz to bardzo cienkim kabelkiem najlepiej z obudową (metalową) trzymasz przez chile i patrzysz czy idą jakiekolwiek pingi, jesli tak to TFTP i juz Wink
======godys®======
Linksys WRT54GL1.1EU
Tomato 1.19
ISP: neo 2048/256
Linksys WRT54G v1.0 ostatecznie pad? na amen....

wojdur7
Poszukalem odpowiedzi na moje pytania na zagranicznych forach ... wykonalem wszystko co polecali od ustawienia statycznego ARP po odpowiednie piny... i nic.... lampka miga jak migala, zaly switch zawieszony (wszystkie diody swieca) chociaz na moment jedna przestala (tam gdzie byl wpiety kabel od kompa) ogolnie nadal 0 kontaktu ze swiatem - ma ktos jakis pomysl ?
WRT 54 GL
WRT 54 GS
DSL 4000
PLANET XRT 401D
PLANET BM500

wojdur7
Pfft poradzilem sobie, wzialem ksiazke od elektroniki i poszlooo :-) pozdrawiam
WRT 54 GL
WRT 54 GS
DSL 4000
PLANET XRT 401D
PLANET BM500

stegano
Bosko, tylko jakbyś jeszcze napisał jak to już zrobiłeś, inni pewnie też byli by Ci wdzięczni.

Ratsu
dokladnie ... i ja bylbym wdzieczny. Kiedys mialem taka przygode tylko ,ze najlatwiejszym sposobem bylo "calkowite usmiercenie apeka" np.mocniejszy zasilacz + na zewnatrz a - w srodku . i oddanie go do sklepu z informacja ,ze nagle przestal dzialac . Wszytko poszlo bez najlniejszego problemu , dostalem nowiutki sprzet. ( dobre rozwiazanie dla tych co maja gwarancje) pozdrawiam

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 113

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,736,751 unikalnych wizyt