22 Listopada 2024 16:03:49
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· Szukam zaproszeni... [19]
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.15.228.171
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Pozostałe
 Drukuj wątek
Mototola Problem
eye
Witam kupiłęm 2 motki z alegro (kolejne 2) stare sie nei grzeją tak mocno jak nowe ale co tam.
Zaczołem ładowac soft w sumie zapomniałem 6.14 załadować i odrazu
z jakiejś wersji zaladowałem wersje mini sp1 za pierwszym razem poprosiło mnie o chasełko podałem ... kilkarazu pokombinowałem zadne nie pasowało ze standardowych kombinacji. Myślałem że już ją uwaliłem po restarcie z przycisku Wink. Nauczyłem sie wgrywać po tftp do 4 w nocy jakoś zeszło jedna motka z ddwrt sp1 mini restarowałem przyciskiem rużnie i wreszcie dało sie wgrać po tftp motka dawała 5 pingów na ip 192.168.10.1 po wgraniu na sp1 mini ruszył wreszcie no muwie teraz z gureczki wgram genric sp2 motka znowu pyta mnie o chasło kturego znowu nie znam ( te kture było ni epasuje ) i co wy o tym sądzicie mam 2 takie motki tylko mini sp1 działa lub orginalny soft a moje stare motki spokojnie genric sp2 dało sie wgrać następnie po mini a przed mini 6.14??
Dlaczego te chasełka mi skaś wywala nagle po wgraniu na miini sp1 genric sp2 ???B)
Too many secrets

jacbelfer
Z wgrywaniem z SP1 na SP2 też miałem ZAWSZE problemy z hasłem.
Wgranie z oryginalnego np. 6.14 sp2 dla motoroli- kończyło się sukcesem.
Jeżeli możesz- wgraj oryginalny przez tftp.
Przywróć do domyślnych a potem załaduj do motoroli SP2 MICRO.
Ma wszystko czego potrzeba, jest leciutki i sprawniutki. Naprawdę polecam.

eye
Dopadłem gdzię sw necie bodajże na stronie producenta wersje 6.1.4 to ta sama czy inna bo nie wiem czy mam dobrą jak nie ta sama skąd wziaśc ??

Tftp działa u mnie jak narazie bez zarzutow Smile moge wgrać soft motoroli Smile
dzieki temu jeszcze tych motek nie odesłąłem spowrotem Smile

DD-WRT v23 SP1 Final (05/16/06) min
takie coś mam wgrane Smile
Edytowany przez eye dnia 29-05-2007 22:14
Too many secrets

jacbelfer
Wgraj ten co znalazłeś w necie a najlepiej 4.03.

Włącz w tym boot-wait:
http://192.168.10.1/frame_debug.asp
nvram set boot_wait=on
nvram commit
reboot

Wersję micro masz poniżej. Wgraj przez tftp.
Możesz też wgrać przez www z 6.14, ale zawsze bezpieczniej jeżeli boot wait is ON

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.p...o_moto.bin

eye
Tak jak pisałes zrobiłem dokładnie czyli po tftp wgrałem a wczesniej wersja 4.03 (nawet przyciskiem motke kasowałem i nic )i te komendy ci piszesz odpaliłem i dalej chasło złe po wgraniu softu tego z linka Smile
prubowałem wgrywac inne mini genric zawsze to samo chasło i chasło nie wiem jeszcze po kombinuje ale już si eopcje kończą Smile
czy spod ddwrt można jakoś skasować chasła

wgrywałem jeszcze pare razy to samo nawet po wgraniu sp2 wgrałem sp1 i już chasło pasowało wiec nie wiem w czym problem ??
Dziwna sprawa sp1 mini mi wystarczy Smile
Cyba że macie jakies pomysły ???
Edytowany przez eye dnia 30-05-2007 16:28
Too many secrets

esem
Mi też się właśnie ujawnił dokładnie ten sam problem: micro SP2. Dawniej tego problemu nie było...
Po wgraniu SP2 tak naprawdę problem jest inny: motka z wgranym SP2 nie podaje IP !!! Ustawienie karty sieciowej na auto powoduje, że nie ma adresu IP motki... A ustawienie na 192.168.10.x generuje problem hasła Grin
Identyczna sytuacja jest dla tomato Grin

jacbelfer
Motorolka To dobry sprzęt, ale wyczyszczenie w niej nvram graniczy z cudem. Tutaj nie pomaga wklepanie komend podanych przez ArteQ w dd-wrt oraz openwrt. Swoją drogą zadziałało to również w Tomato.
Motka potrafi poprawnie wgrywać softy i się logować do nich aż pewnego dnia ...bęc. Nie zalogujesz się i już.
Kiedyś lekarstwem na postawienie motki było wgranie skróconego softu w wersji 6.14. Zawsze wchodził i działał. Teraz już nie wchodzi. Nie wchodzi nawet po wyczyszczeniu nvramu itagiem !

Mam doradzać- nie kupujcie. Warto wydać 100 zł więcej i kupić WRT.

Aby po wielkich przebojach z hasłąmi wgrąc cokolwiek- spróbójcie wgrać Openwrt. Wchodzi po nim co nie co. Jeszcze lepiej zachowa się motka po Kamikaze. Po tym ostatnim wchodziły mi softy (nie było problemów z hasłami).

Kto ma Motkę- wgrajcie RAZ przyzwoity soft i potem nie cudujcie- to nie jest sprzęt do testów.

Propozycje softów mam dwie:
1. Tomato 1.06 wgrany po OpenWrt
2. DD-WRT Micro.

Z motkami nie cudujcie- szkoda nerwów.

arteq
Komendy do czyszczenia nvramu(ta wersja bezpieczna) nie przywraca nvramu do domyslnych!! bo jest to niemozliwe ze strony sotfu w przypadku starej Motoroli, a wywala tylko wpisy jakie dodaje syfiaste ddwrt Smile Jezeli ktos ma nową Motorole(mozna to sprawdzić tylko po rs232) mozna bez problemu uzywac mtd erase nvramu i router mnie padnie.
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 98

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,264,024 unikalnych wizyt