Po pierwsze sprawdź wersję routera: http://www.openlinksys.info/readartic...ticle_id=8 nie na wszystkie można wgrać alternatywny soft.
Cytat - router jest z anglii dostałem go od szwagra ktos go poprostu wywalił . Czy ten router bedzie działał poprawnie w polsce chodzi mi glownie o wi-fi bo niby jest opis ze dziala na 2,4 ale moze w anglii sa inne standardy ?
TAK - będzie działał poprawnie
Cytat - router posiada tylko 1 antentke a druga jest zlamana . W dziale bazar znalazłem osobe ktora przedaje uszkodzony router za 40 łż czy antenki od tego samego modelu będą działac ? i czy router na 1 antence bedize działac czy potrzebne sa 2 ?
- chciałbym aby z tego routera był zasieb na wi-fi ( opcjonalnie w planach ) w całym bloku bo narazie wszyscy sa podłaczeni kablem . Czy moze od raz uposzukać jakis innych antenek aby zasieg był wiekszy . Blok jest nowy bo ma 2 lata i tak naprawde nie wiem ile jest zelbetonu w nim
Od razu poszukaj lepszych anten a i tak wątpię czy będziesz miał sygnał w całym bloku - stropy prawie zawsze są żelbetowe i dość mocno tłumią sygnał.
Cytat - co do samego podzialu to ktory soft wgrac tak abym mogl ustawiac priorytety dla kazdego uzytkownika odzielnie ?
właściwie każdy z tego forum, ja polecam Tomato + generator skryptów Robsonna
Cytat - czy wogolne na tym routerze jest mozliwe aby oddzielnie przydzielac predkosci dla kazdej osoby oddzielnie czyli dla pani Halinki dac mniejszy transfer a dla stasia dac wiekszy ( oczywiscie po zmianie softu )
TAK - jak wyżej
WRT54GL v1.1 Tomato v1.11
WRT54GL v1.1 Tomato v1.11
PAP2t Stock firmware 5.1.3-LS + IPFON
Script Generator 1.00 robsonn'a
|