Hey
Mam konto premium na rapidzie i sciagam z niego flashgetem jak wiadomo z rapida sciaga sie po http i tu zaczyna sie maly problem poniewaz sciaga on po http ta regulka wpada w port 80 i HIGH jak zrobic aby adres *rapidshare.com wpadal np w regulke MEDIUM (zaznaczam ze rapid ma kilka roznych IP wiec po IP to nie zadziala tzn. mozna probowac znalesc wszytskie ale po pierwsze dlugo by to trwalo po drugie niewiadomo ile tych IP posiada
P.S. oczywiscie chodzi mi o download, upload mnie nie interesuje
jak widac cale pasmo w skrypcie jest juz wykorzystane ale mozna zlikwidowac skype i juc cos sie znajdzie
Edytowany przez fox2plus dnia 07-02-2007 08:18
jednak nie dziala
jezeli flasgetem zaczne sciagac (jest tam standartowo ustawione aby dzielil plik na 5czesci, ciagne jeden plik na raz) to tak zmula ze nie da rady otworzyc zadnej stronki w qos wpada do regulki http(80) czyli wysokiej co ciekawe jezeli ustawie we flashget zeby dzielil plik na 1 czesc wszytsko chodzi idealnie i regulka wpada akurat w klase low tak jak ustawilem
P.S. jesli chodzi o kolejnosc to ustawilem zgodnie z zaleceniami
Jak zrobic aby to smigalo niezaleznie od ilosci dzielonych plikow ???????
Działa to zgodnie z regułami niestety... Ściągając wielowątkowo nie jest to już de facto exe, zip tylko jakiś nieokreślony format binarny - musiałbyś poszukać jakiejś innej reguły L7 raczej
zauwazylem ze nawet sciagajac jednowatkowo flashgetem nie zawsze qos radzi sobie z przydzieleniem dobrze reguly (np.rar w przypadku jezeli na chwile spalzujemy i wznowimy sciaganie) szkoda ze ten nieokreslony format nie wpada do domyslnej reguly (lowest)
Do robsonna czy da rade zmodyfikowac wygenerowany skrypt przez Twoj generatorek aby bylo rozbicie portu 80 do 1024kb i powyzej (wtedy wyrzucilbym i tak nic nie dajace regulki L7:rar,zip,exe,pdf) tak jak jest to mozliwe w qosie Tomato niestety tam tylko upload mi zalezy na downloadzie
czyli HTTP do 1024kb na HIGH DOWNLOAD
HTTP od 1024kb na LOW DOWNLOAD
Edytowany przez fox2plus dnia 09-02-2007 12:48
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?