Mam pytanie odnośnie RT-N10 vD, czy jest na nim możliwość instalacji tomato? niestety oryginalne FW, w trybie pracy repeatera, nie bardzo chce współpracować z neostrada z Liveboxem 2.0, z początku połączenie jest poprawne, pomijając fakt, że trzeba adresy wpisywać ręcznie, z dhcp działać nie chce, ale mimo to, połączenie z internetem jest, natomiast po jakimś czasie, asus z nieustalonych przyczyn traci połączenie z liveboxem. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Połączony z 16 lipiec 2013 11:30:05:
Tryb repeatera (w RT-N10u i Phicomm M1) działał mi dobrze z routerami, które miały Tomato i OpenWrt na pokładzie. Z kolei z routerem Netgear'a (model ADSL od Netii, firmware stockowe) ani RT-N10U ani Phicomm M1 nie mogły się połączyć (połączenie z siecią zatrzymywało się na pobieraniu adresu).
Edytowany przez michalb dnia 16-07-2013 11:30
A czy może ktoś spotkał się z tym rozłączaniem? bo dziwne jest to, ze oba urządzenia na początku łączą się tak jak powinny (pomijając adresacje z dhcp), w każdym razie internet na statycznie przypisanych adresach jest rozgłaszany przez repeater i poźniej po jakimś losowym czasie otrzymuje bark dostępu do internetu, repeater asus i livebox są w statusie rozłączony i przy próbie odpalenia przeglądarki otrzymuje komunikat jak w załącznku "1_48.jpg", natomiast po wejści na asusa i próbie ponownego połączenia z liveboxem mam komunikat jak w załączniku "2_27.jpg". Jeżeli livebox i asus mają się na nowo połączuć to musze zresetować asusa do ustawień fabrycznych i mogę taki proces powtarzać w kółko... A po rozłączeniu Repeatera i Liveboxa, windows wykrywa sieć rozgłaszaną przez Repeatera jako taką z innym SSID dodając do nazwy na końcu cyfrę "2". Jeżeli ktoś by coś wiedział to bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
buger załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?