Witam,
Długi czas miałem na asusie wl500w ddwrt postanowiłem go zmienić na tomato. Zrobiłem upgrade do ddwrt mini, w telnecie zrobiłem hasło i wgrałem tomato i nie mogę się w nim zalogować na to hasło z telnetu ani na żadną kombinację haseł domyślnych. Wróciłem więc do ddwrt wgrałem go restoration tool asusa i jestem w punkcie wyjścia tzn loguję się do ddwrt bez problemu. Co powinienem zmienić by cieszyć się pomidorami aha dla pewności napiszę login w tomato to: admin a hasło do pierwszego logowania to jest to uzyskane przez telnet jeszcze z czasów ddwrt
pozdrawiam
ps. zacząłem kombinację z podmianą firmware bo mi net zwolnił po radiu. Moim dostawcą jest upc ich modem kablowy mam połaczony z wyżej rzeczonym asusem i parametry przepływności tragiczne ale tylko po wifi, po kablu są takie jak w umowie. Czy dostawca może mi ograniczyć net tylko po radiu? Niestety umowę mam tylko na modem kablowy od upc, asus jest już mój. Aktualnie zestawiłem łączę na pozyczonym tplinku i kilka dni było super tzn. przpływnośc wifi taka jak po kablu ale od wczoraj znowu kicha jak na asusie.
Witam,
Długi czas miałem na asusie wl500w ddwrt postanowiłem go zmienić na tomato. Zrobiłem upgrade do ddwrt mini, w telnecie zrobiłem hasło i wgrałem tomato i nie mogę się w nim zalogować na to hasło z telnetu ani na żadną kombinację haseł domyślnych. Wróciłem więc do ddwrt wgrałem go restoration tool asusa i jestem w punkcie wyjścia tzn loguję się do ddwrt bez problemu. Co powinienem zmienić by cieszyć się pomidorami aha dla pewności napiszę login w tomato to: admin a hasło do pierwszego logowania to jest to uzyskane przez telnet jeszcze z czasów ddwrt
pozdrawiam
ps. zacząłem kombinację z podmianą firmware bo mi net zwolnił po radiu. Moim dostawcą jest upc ich modem kablowy mam połaczony z wyżej rzeczonym asusem i parametry przepływności tragiczne ale tylko po wifi, po kablu są takie jak w umowie. Czy dostawca może mi ograniczyć net tylko po radiu? Niestety umowę mam tylko na modem kablowy od upc, asus jest już mój. Aktualnie zestawiłem łączę na pozyczonym tplinku i kilka dni było super tzn. przpływnośc wifi taka jak po kablu ale od wczoraj znowu kicha jak na asusie.
dzięki
zobacz ten opis kiedyś wgrywałem na netgera 3500 i działało:
1) przywrocic ustawienia domyslne routera
2) wgrac ddwrt mini przez www (link: http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/01-16-10-r13637/broadcom_K26/dd-wrt.v24-13637_NEWD-2_K2.6_mini_RT-N16.trx) oczywiscie dla innych routerow np netgear bedzie to odpowiednio inny plik
3) wrzywrocic ustawienia domyslne ddwrt, zalogowac sie na www i ustawic jakies haslo np root/root
4) polaczyc sie telnetem do ddwrt i wydac komende: nvram get http_passwd. Zapisac wynik. To bedzie nasze haslo pierwszego logowania do tomato!
5) Zmienic rozszerzenie obrazu tomato z trx na bin i wgrac przez gui ddwrt.
6) zalogowac sie do tomato podajac wczesniej zapisane haslo i koniecznie zrobic erase all data in NVRAM memory.
7) gotowe, teraz mozemy zalogowac sie do tomato na domyslne dane admin/admin.
Asus RT-N16 [B4] Tomato v1.28 K26 USB K26 123 EN-AIO
Witam,
pozdrawiam
dzięki
zobacz ten opis kiedyś wgrywałem na netgera 3500 i działało:
1) przywrocic ustawienia domyslne routera
2) wgrac ddwrt mini przez www (link: http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/01-16-10-r13637/broadcom_K26/dd-wrt.v24-13637_NEWD-2_K2.6_mini_RT-N16.trx) oczywiscie dla innych routerow np netgear bedzie to odpowiednio inny plik
3) wrzywrocic ustawienia domyslne ddwrt, zalogowac sie na www i ustawic jakies haslo np root/root
4) polaczyc sie telnetem do ddwrt i wydac komende: nvram get http_passwd. Zapisac wynik. To bedzie nasze haslo pierwszego logowania do tomato!
5) Zmienic rozszerzenie obrazu tomato z trx na bin i wgrac przez gui ddwrt.
6) zalogowac sie do tomato podajac wczesniej zapisane haslo i koniecznie zrobic erase all data in NVRAM memory.
7) gotowe, teraz mozemy zalogowac sie do tomato na domyslne dane admin/admin.
Hey,
Dokładnie tak robię jak podajesz wyżej tylko pkt.6 nie działa wpisuję to co dostałem po komendzie nvram get http_passwd jest to długi ciąg liter i znaków, który wklepywałem mnóstwo razy i nic brak mozliwości skutecznego logowania
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?