Warto ryzykować ? Padł WRT54G v3.1 :(
|
kopek |
Dodano 18-12-2006 16:55
|
User
|
Witam !
Mam jeszcze na gwarancji v3.1 i od samego początku miałem z nim problemy.
Głównie na tofu dawałem save a on nic sobie z tego nie robił i nie zapisywał nowych ustawień. Problem zniknął na DD-WRT i tak sobie działał do czasu aż i na DD-WRT problem się pojawił... pewno dnia zdenerwowany wpisywałem jakieś ustawienia i save,ustawienia i save, i tak kilka (może kilkanaście) razy pod rząd. Efekt końcowy migająca dioda power.
IP na sztywno reset trzymany 30s próba pingu nic nie daje.
Jedyne co znalazłem na necie to zwarcie nóżek we flashu, tylko on ma jeszcze plombe i nie wiem czy warto ryzykować otwarcie i tracić gwarancję (bo w końcu nie padł w trakcie zmianu softu i nie wiem czy ta operacja pomoże)
A jak oddam na gwarancję to prawdopodobnie dostanę v6 albo v7 czego nie chce... Co o tym myślicie > Chyba że jest jeszcze jakaś inna metoda bez otwierania routera.
|
|
|
|
stegano |
Dodano 18-12-2006 18:38
|
SysOp
|
No i tu jest patowa sytuacja... ponieważ oddając na gwarancji jest mało prawdopodobne żebyś dostał wersję 3.1 :] na pewno dostaniesz wersję 5/6/7. A z tym sprzętem za dużo nie powojujesz, no chyba że się uprzesz i oddając na gwarancji zastrzeżesz sobie prawo do zwrotu modelu który pracuje pod kontrolą Linuxa a nie VxWorksa, bo taki w końcu sprzęt kupiłeś.
ps. naj prawdopodobnej uwalony jest flash.
Edytowany przez stegano dnia 18-12-2006 18:56
Asus WL-500gP Tomato 1.06 (RouterQoS_only)
5xLa Fonera DD-WRT v24 (Bridge)
1xLa Fonera DD-WRT v24 (AP-baza)
VoIP - Actio + PAP2T - firmware 3.1.16
Buffalo HS-DHGLBB0 500GB firmware 2.06 beta
Pomocy udzielam jedynie na forach
|
|
|
|
kopek |
Dodano 18-12-2006 19:08
|
User
|
Czyli jednak mam nie ryzykować i oddać na gwarancję :/
Rozmawiałem z gosciem z serwisu i powiedizał że dostanę nową wersję... więc lipa... może spróbuję sie uprzeć że albo VXWorx albo zwrot kasy. |
|
|
|
arteq |
Dodano 18-12-2006 19:14
|
VIP
|
Cytat kopek napisał/a:
Witam !
Mam jeszcze na gwarancji v3.1 i od samego początku miałem z nim problemy.
Głównie na tofu dawałem save a on nic sobie z tego nie robił i nie zapisywał nowych ustawień. Problem zniknął na DD-WRT i tak sobie działał do czasu aż i na DD-WRT problem się pojawił... pewno dnia zdenerwowany wpisywałem jakieś ustawienia i save,ustawienia i save, i tak kilka (może kilkanaście) razy pod rząd. Efekt końcowy migająca dioda power.
IP na sztywno reset trzymany 30s próba pingu nic nie daje.
Jedyne co znalazłem na necie to zwarcie nóżek we flashu, tylko on ma jeszcze plombe i nie wiem czy warto ryzykować otwarcie i tracić gwarancję (bo w końcu nie padł w trakcie zmianu softu i nie wiem czy ta operacja pomoże)
A jak oddam na gwarancję to prawdopodobnie dostanę v6 albo v7 czego nie chce... Co o tym myślicie > Chyba że jest jeszcze jakaś inna metoda bez otwierania routera.
próbowałes reanimowac plikiem .exe, czasami to działa nawet jak niema pinga
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l
|
|
|
|
maciuso |
Dodano 18-12-2006 22:58
|
User
|
ale serwis jezeli stwierdzi ze klient jest upierdliwy to moze sprawdzic jaki soft był wgrany do sprzetu a jesli nieorginalny to moze stwierdzic ze to wina nieodpowiedniego oprogramowania wgranego w urzadzenie i ono sprawiło ze sprzet sie uszkodził. alternatywny soft zasze wgrywamy na własną odpowiedzialność...:| |
|
|
|
kopek |
Dodano 19-12-2006 00:50
|
User
|
Exe nie działa
Ale udało mi sie rozgiąć obudowę tak że dostałem się do pamięci flash bez zrywania plomby, ale po zwarciu nóżek 16 i 17 nadal lipa, żadnego pingu...
Więc chyba router zdech na dobre
Tak mi się teraz przypomina że problemy zaczeły się z nim jak wrzuciłem go na srtych pod dach, a ostania zima była dośc sroga... może to go zabiło. |
|
|
|
Dziadek |
Dodano 19-12-2006 12:46
|
Super User
|
Cytat kopek napisał/a:
Czyli jednak mam nie ryzykować i oddać na gwarancję :/
Rozmawiałem z gosciem z serwisu i powiedizał że dostanę nową wersję... więc lipa... może spróbuję sie uprzeć że albo VXWorx albo zwrot kasy.
Zgodnie z przepisami, do konsumenta należy wybór sposobu załatwienia reklamacji - wymiana, czy zwrot należności. Tak więc nic nie ryzykujesz, poza tym, że ewentualnie mogą Ci nie uznać gwarancji. |
|
|