tylko i wylacznie RGH wychodzi tylko troche drozej a masz spokoj na cale zycie (raczej nie da sie tego zablokowac) i nieograniczone mozliwosci
odkad weszlo xgd3 jest mase problemow z nagrywaniem jakies Ihasy trzeba kupowac i przerabiac - a i tak moze sie nie odpalic albo wywalac blad autoryzacji dysku. zrobisz rgh zaplacisz 150-200 zl i masz spokoj z nagrywarka plytami masz wszystkie DLC, XBLA region free, brak limitu pingu itd
no to rozjaśnij proszę szerzej co i jak i jak później wygląda aktualizacja Dash`a. Bo z tego co czytałem nie jest to takie proste jak przy LT3 (włóż płytę lub pena i gotowe).
Ja sam sobie konsole przerabiam (Falcon) i mam obecnie LT3. Fakt kupiłem ihas`a za 75zł, nagrałem z 10 płyt na verbatimach i wszystkie gry z xgd3 działają. Tak więc cała operacja z nowym dashem i XGD3 kosztowała mnie 75zł czyli koszt nagrywarki która i tak musiałem kupic.
Na plus RGH przemawia możliwosc odpalanie gier z dysku, bez płyty. Obsługa duzych dysków na USB (X ma ograniczenie do 2x 16GB jak dobrze pamiętam).
Proxmox VE:i5-13400T, 64GB RAM, 2x 512GB NVMe, 3x 2TB SSD, Intel X710-DA2 SFP+ VM Router:OpenWRT 22.03.4 VM NAS:Synology SA6400 VM VPS:Debian, WWW, Home Assistant Switch:Netgear MS510TXPP Switch:Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2 Wi-Fi:Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
nie ma takiego przymusu aktualiacji dasha - dashlaunch czy tam FSD blokuje rozpoznowanie wersji dasha i gry juz o to nie wolaja - chyba ze wyjdzie jakas aktualka ktora zmienia jakies podstawowe fukcje - wtegy gra sie pewnie nie uruchom czy wywyali - ale ja takiej jeszcze nie spotkalem - a mam rgh od wrzesnia tamtego roku. (dash jeszcze 13899 chyba)
a aktualka dasha to w miare prosta sprawa (nie trudniejsza niz falshowanie routera) robi sie pliczek na pececie o wgrywa z pendriva rawflashem np.
Połączony z 04 czerwiec 2012 16:26:15:
"no właśnie, na live mi nie zależy; kolo mi pisał ,że są dwie opcje - matrix za 169 i coolrunner za 200zł (na tym droższym podobno iks się odpala o 20sek szybcjej)
"
jaj mam fata flacona wiec rgh mialem za 150 zeta i botuje sie od starzla (masz 2-3s sek do animacji). ze slimami rzeczywiscie jest gorzej jescze zalezy jaka jest plyta. tu warto zaiwestowac w te drozsze - polepszaja one czasy bootowania (miedzy 10 a 30 sek)
Edytowany przez krisr77 dnia 04-06-2012 16:26
no i fajnie - bo jak mi kumpel opowiadał ,że musiał specjalnie recorder zmieniać na pioneera, płyty zawsze verbatim i pitolenie się z prędkością i jakością zapisu to mi się odechciało
bez przesady Ja kupiłem iHASa-124B. Płyty Verbatimki z singaputu 10szt za 39zł. Sam wgrałem Max Burnera do iHASa - żadna filozofia. Wszystkie płyty wypalone na prędkości x2.4 zresztą innej nie ustawisz ;P i tyle.
Nie muszą byc Verbatimy. Ja mam Maxa na bodajrze 4 rodzaje nośników ale Verbatim jest najbardziej pewny. Są tacy co palą na platinum, emtec czy tdk.
U mnie procedura wygląda tak: przepuszczam obraz przez abgx`a. Jezeli jest XGD2 to wypalam na emtecu, jeżeli XGD3 to na Verbatimie i tyle
btw z tego co wyczytałem to do nowego slima trzeba coolrunnera.
Kolejna kwestia przemawiająca za RGH a nie LT3 u ciebie to bardzo kłopotliwe wydobycie klucza DVD z konsoli jeżeli chciałbyś LT3. Coś kojarze, że trzeba w chipie napędu wiercić ;P U mnie instalacja LT3 to 5min wiec ja sobie RGH póki co podaruję
Proxmox VE:i5-13400T, 64GB RAM, 2x 512GB NVMe, 3x 2TB SSD, Intel X710-DA2 SFP+ VM Router:OpenWRT 22.03.4 VM NAS:Synology SA6400 VM VPS:Debian, WWW, Home Assistant Switch:Netgear MS510TXPP Switch:Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2 Wi-Fi:Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?