Nie wiem czy to tylko ja mam czasem taki problem ...czy jest to jakiś bug w w/w firmware ( mój router to Netgear WNR3500Lv2). Mianowicie podczas próby ustawień wifi np. Wireless Network Mode/Channel/itd ... tak dla zabawy sprawdzania szybkości sieci wifi pod różnymi ustawieniami . Router w pewnych konkretnych ustawieniach (niestety na 100% nie zapamiętałem jakich... chyba zmiana z: Wireless Network Mode:N only na : B/Gmix ?) i próbie zapisu save .... przestaje reagować . Pomada wtedy tylko reset Netgeara . I ponowne ustawiania Routera z palca :-( ....Miałem już tak dwa razy na firmware: K26USB-1.28.RT-N--088V-AIO.chk i / 092V-AIO.chk . Dla pewności ustawienia dokonywałem lapkiem bez karty sieciowej wifi (wyłączona) tylko kabel ....a szybkości sprawdzałem z drugiego kompa wifi (htpc) vel - router wifi/ laptop... co raczej chyba uniemożliwia dokonania zapisu przez sieć wifi na routerze ? ... ciekawe czy miał już ktoś podobny problem ?
Ps . problem występuje tylko w konkretnych ustawieniach ...a zmieniałem różne opcje pod wifi i było ok ...a na tej jednej zonk :-) i tylko reset
Pozdro!
Edytowany przez kobrawerde dnia 03-05-2012 14:56
Netgear R7000 - FreshTomato Firmware 2023.5 K26ARM USB AIO-64K
Proxmox VE: (Topton X6C) Intel N100, 32GB RAM, 2x2TB SSD / NVMe
VM NAS: Xpenology SA6400 (TCRP: tinycore-redpill.v1.0.1.0.m-shell)
VM VPS: Debian-12.5.0-xfce , Kodi , Jellyfin
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite
|