Mała sugestia i proźba w sprawie tomato i wnr pod netgear 3500
|
nasty |
Dodano 14-10-2011 10:08
|
User
|
Jest to mój post z pierwszego działu proszę o usunięcie tamtego postu tam nikt mi nie odpowiada
"Witam, standardowy tekst - kupiłam Notgear 3500l i chcę podłączyć rozdzielacz usb na:
Dwa dyski 1tb i 640gb na jednym torrent klient
drukarkę canon
skaner Wszystko ma swoje zasilanie
logowanie przez stronę
no i zmieniając ruter muszę podać id czy coś żeby mieć dostęp dla tego czy można wszystko po instalować na zimno tzn chociaż net już z nowym tomato
proszę o konkretny link do pliku już z wersją i opisem jak daną wersję zainstalować no i drukarki i resztę."
Wiem już mniej więcej jaką wersje zainstalować z innych postów lecz tam linki prowadzą do dziwnych podkatalogów a w nich jakieś krzaczki zamiast pobierania. Czy mam je skopiować czy jak. Ma ktoś lub mógł by utworzyć porządnymi dział download z gotowymi paczkami od "a" do "z" np najnowsza paczka by shibby pod nedgear 3500l a w nim wrt i tomato + poradniki instalacyjne i wstępny opis ustawień.
I czy może mi ktoś w miarę szybko zapodać bezpośrednio link do wersji pod moje wymagania nie do drzewka z plikami tylko już bezpośrednio do wersji najlepiej już do pobrania w wersji bin. No i do odpowiedniego wrt. Pozdrawiam.
Edytowany przez nasty dnia 14-10-2011 10:16
|
|
|
|
jachu |
Dodano 14-10-2011 10:33
|
Power User
|
Cytat nasty napisał(a):
Jest to mój post z pierwszego działu proszę o usunięcie tamtego postu tam nikt mi nie odpowiada
"Witam, standardowy tekst - kupiłam Notgear 3500l i chcę podłączyć rozdzielacz usb na:
Dwa dyski 1tb i 640gb na jednym torrent klient
drukarkę canon
skaner Wszystko ma swoje zasilanie
logowanie przez stronę
no i zmieniając ruter muszę podać id czy coś żeby mieć dostęp dla tego czy można wszystko po instalować na zimno tzn chociaż net już z nowym tomato
proszę o konkretny link do pliku już z wersją i opisem jak daną wersję zainstalować no i drukarki i resztę."
Wiem już mniej więcej jaką wersje zainstalować z innych postów lecz tam linki prowadzą do dziwnych podkatalogów a w nich jakieś krzaczki zamiast pobierania. Czy mam je skopiować czy jak. Ma ktoś lub mógł by utworzyć porządnymi dział download z gotowymi paczkami od "a" do "z" np najnowsza paczka by shibby pod nedgear 3500l a w nim wrt i tomato + poradniki instalacyjne i wstępny opis ustawień.
I czy może mi ktoś w miarę szybko zapodać bezpośrednio link do wersji pod moje wymagania nie do drzewka z plikami tylko już bezpośrednio do wersji najlepiej już do pobrania w wersji bin. No i do odpowiedniego wrt. Pozdrawiam.
Napisz to jeszcze raz co chcesz bo nie kumam .
Aby podlaczyc dysk i drukarke i miec torrenty zainstaluj sobie : tomato-K26USB-1.28.905xRAF-EN-MIPSR2-079V-BT-VPN.trx
natomiast skaner jak mi wiadomo nic z nim nie zrobisz podlaczajac . Jesli sie myle niech ktos mie wyprowadzi z bledu.
Co do reszty Twoich pytan nie kumamo co CI chodzi .
pozdrawiam
Jachu
Netgear WNR3500L v2 - Tomato
APU - OPNSense,PFSense
FeeNAS
Netgear R7000 - Tomato
|
|
|
|
hermes-80 |
Dodano 14-10-2011 11:02
|
VIP
|
Odpowiem ci na zagadkę dropsa - dlaczego w poprzednim poście ci nikt nie podpisał.
Naucz się pierwsze pisać po polsku bo po 4 linijkach miałem dość tego bełkotu - jak to kiedyś mówili: "do szkoły matoły bo osły już poszły" - potem pogadamy.
Cytat natomiast skaner jak mi wiadomo nic z nim nie zrobisz podlaczajac . Jesli sie myle niech ktos mie wyprowadzi z bledu.
USB/IP działa.
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
|
|
|
|
nasty |
Dodano 14-10-2011 11:46
|
User
|
A czego tu nie rozumiecie ? Wasze odpowiedzi są mało konkretne i nabijacie nie potrzebnie posty.
Chodzi o to że wchodząc w link gdzie mogę pobrać k26 np. Shibby są tam podkatalogi z wersjami, z tym że ten o który mi chodzi konkretnie się nie pobiera tylko wyskakuje strona z kodem tzw krzaczki.
A co chce zrobić jest czytelnie opisane tym bardziej że 1 post coś nie coś odpowiedział że skanera się nie da reszta jak najbardziej i podał wersje tomato. Więc głupio najpierw odpisujecie a potem częściowo odpowiadacie na tyle ile wam pozwala wiedza.
Może link do pobieranej wersji tomato które wskazałeś |
|
|
|
mieszk3 |
Dodano 14-10-2011 11:49
|
Power User
|
Cytat nasty napisał(a):
A czego tu nie rozumiecie ? Wasze odpowiedzi są mało konkretne i nabijacie nie potrzebnie posty.
Chodzi o to że wchodząc w link gdzie mogę pobrać k26 np. Shibby są tam podkatalogi z wersjami, z tym że ten o który mi chodzi konkretnie się nie pobiera tylko wyskakuje strona z kodem tzw krzaczki.
A co chce zrobić jest czytelnie opisane tym bardziej że 1 post coś nie coś odpowiedział że skanera się nie da reszta jak najbardziej i podał wersje tomato. Więc głupio najpierw odpisujecie a potem częściowo odpowiadacie na tyle ile wam pozwala wiedza.
Może link do pobieranej wersji tomato które wskazałeś
Bo mime/type dla plikow trx wskazuje na pliki xml (bo to samo rozszerzenie ma plik Visual Studio, ktory jest xmlem - nieistotne). Jest takie cos jak PPM i opcja zapisz jako.
Aha - jesli bys nie wiedzial - PPM to prawy przycisk myszy.
Asus RT-AC66U + FreshTomato Firmware 2020.2 MIPSR2 K26AC USB AIO-64K
|
|
|
|
nasty |
Dodano 14-10-2011 11:56
|
User
|
Dzięki dziewczyna nie musi się znać na wszystkim. Ehh faceci. A jaki i skąd WRT masz może link jakiś.
Wiem co to PPM chodź blondynka jestem |
|
|
|
hermes-80 |
Dodano 14-10-2011 12:03
|
VIP
|
Nie wiedziałem, że dziewczyna byłbym subtelniejszy ale to nie zwalnia cię z poprawnej polszczyzny, ogonków i interpunkcji oraz logicznym przekazie zdania.
Co do skanera to już napisałem - ratuje cię tylko USB/IP jednak USB/IP działa tylko na wersjach Tomato bez klienta BT wkompilowanego w obraz z (BTGui działa, w szczegóły się nie będę wdawał), a temat ładnie opisał tristan: http://openlinksys.info/forum/viewthr...post_81385
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
|
|
|