01 Listopada 2024 02:24:05
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· Szukam zaproszenia n...
· net z telefonu wifi+...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· HUAWEI z światłowodem
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· RT AX 89X
· [S] Asus RT-AC56U
· [Artykuł] Jakie tom...
· [sprzedam] Asus RT-A...
· [S] Asus RT-AC68U E1
· [S] Banana pi bpi-r4...
· Połączenie VPN mi...
· [MOD] FreshTomato-AR...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [Howto] Xpenology... [38]
· Asus TUF-AX3000_V... [24]
· Szukam zaproszeni... [19]
· Jaki router pod O... [5]
· rt-ax88upro częs... [2]
· net z telefonu wi... [0]
· Ruter z tomato [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
13.59.26.221
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: POZOSTAŁE :: » Free zone
 Drukuj wątek
NETGEAR WNR3500L za 149 zł na allegro
b3rok
Identyczny temat na openrouter.info:
http://openrouter.info/forum/viewtopi...8715#p8715

Teraz są 2 aukcje - obie po 149 zł za router, ale:
- aukcja z droższą wysyłką - routery opisywane jako refubrish, gwarancja 3 miesiące
- aukcja z tańszą wysyłką - nic nie pisze, że refubrish i gwarancja 12 miesięcy - dałem się skusić.

Obecnie WNR3500L jest moim głównym routerem (zastąpił poczciwego Linksysa WRT54GL), a drugi WNR3500L będzie pełnił rolę AP i zastąpi na stanowisku Linksysa WRT160NL = gigabit welcome to : ).

AKTUALIZACJA
Przed chwilą dotarł do mnie router - kupiony u użytkownika Kompranet. Wydaje mi się, że to też seria refubrished. Cechy:
- router przyszedł w oryginalnym tekturowym opakowaniu (ale sam tekturowy kartonik - bez tego kolorowego/lakierowanego opakowania),
- w zestawie podstawka, skrętka, zasilacz, router ; )
- router z naklejonymi foliami po bokach i z przodu (tam gdzie jest przycisk power) i dodatkowo w kolejnej folii. Router w środku opakowania zabezpieczony 2 gąbkami ochronnymi.
- brak płytki ze sterownikami/oprogramowaniem - jest za to kartka firmówka netgeara, że oprogramowanie jest do pobrania z ich oficjalnej strony,
- nie ma karty gwarancyjnej producenta (nie pamiętam czy była w moim poprzednim egzemplarzu kupionym w tradycyjnej cenie ok 240 zł)
- jest karta gwarancyjna sprzedawcy, na 12 miesięcy z 2 "ciekawymi" zapisami:
9. Naprawa gwarancyjna nie obejmuje również uszkodzeń powstałych w wyniku zmian w oprogramowaniu zainstalowanego w dostarczonym sprzęcie
11. Firma Kompranet jako gwarant zastrzega sobie prawo oceny i kwalifikacji uszkodzeń (tj. czy podlegają one naprawie gwarancyjnej).

Z folii będę obdzierał jak będę w domu. Odezwę się czy są widoczne rysy/ślady wcześniejszego użytkowania, ale po wgraniu Tomato. Jak macie pytania - piszcie śmiało.

AKTUALIZACJA2
Routerek po ściągnięciu folii - nówka, żadnej ryski wskazującej, że był używany.

AKTUALIZACJA3
Planując zakup, warto też zapoznać się z linkiem: LINK NIEAKTYWNY, mnie osobiście to info nie odstrasza, ale daje do myślenia, skąd taka atrakcyjna cena.
Edytowany przez b3rok dnia 20-07-2012 10:53
I. Huawei HG8240 + 1x Netgear r7000 @FreshTomato + Synology DS1512+
II. TP-Link TL-WDR4300 @Obsy OpenWRT Gargoyle
III. TP-Link TL-WDR3600 @Obsy OpenWRT Gargyle

iroc
Bdb cena jak za ten sprzęt. Co zmiany oprogramowanie to bym polemizował, bo jeśli wgramy np tomato a będzie na OFW netgeara. Ruter ulegnie awarii np podczas burzy to i tak już nie będą mieli dostępu do zawartości flash a w lutowanie i sprawdzanie nikt bawić się nie będzie (za duży koszt). Z reguły ten sprzęt się nie psuje, ale zawsze mogą sobie coś wymyślić jeśli chodzi o uszkodzenie, że ich gwarancja tego nie obejmie. Cena o połowę niższa to i tak się opłaci.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

b3rok
Też tak uważam, że fajna cena - dlatego zamówiłem : ). A dla mniej odważnych jest powyższe info.

BTW - wysyłka faktycznie bardzo szybka. Wczoraj (przed 11) zrobiłem przelew, dzisiaj router jest już u mnie.

majkel152
szkoda ze n16 nie mają w promocyjnej cenie ;p ja juz zamówiłem swój Grin- śpieszmy się kupować bo szybko znikają xd

edit:shit już się nie mogę doczekać go Grin, dopiero w poniedziałek znajomy go podrzuci ;/
btw plejowi wypożyczą mi smartfona na dwa tygodnie Grin zobaczymy jak wyglada sprawa romów z andrutem
Edytowany przez majkel152 dnia 20-08-2011 14:01
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:
router z pfsense https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png, jakieś dziwne urządzenia , ups, światłowody, apeki i działa miło Smile

b3rok
Zaktualizowałem 1szy post o link: http://www.kompranet.tk/, którym imho nie warto się przejmować, ale warto mieć świadomość, że zakupiony sprzęt może być refubrished. http://en.wikipedia.org/wiki/Refurbis...ectronics)

majkel152
aukcja dla mniej odważnych
http://allegro.pl/netgear-wnr3500l-ja...05972.html

a tu najtanszy nowy z crapollo
http://allegro.pl/router-bezprzewodow...54551.html
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:
router z pfsense https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png, jakieś dziwne urządzenia , ups, światłowody, apeki i działa miło Smile

franek84
kupiony 18 rano, 19 dotarł.
Potwierdzam to co napisał b3rok. Ja jednak otrzymałem router z porysowanym przednim panelem.

Co do okresu gwarancji. Nigdzie w aukcji nie jest napisane że jest to sprzęt używany, więc można chyba reklamować na podstawie dowodu zakupu (2 lata ) Smile

b3rok
Z ciekawości a czy Twój model posiadał folie ochronne?

Sprzedawany jest jako nówka więc z tytułu niezgodności towaru z umową można reklamować przez 2 lata. Są dwie ścieżki reklamacyjne: gwarancja albo niezgodność towaru z umową.

franek84
Miał folie ochronne na bocznych ściankach i one są perfect. Natomiast na frontowej nie było nic przyklejone (nie wiem czy powinno) i właśnie ona jest porysowana.
Mi to nie przeszkadza, cena ok., Tomato już śmiga Smile

Edit:
b3rok możesz powiedzieć czy też masz zasilacz do niego z dołączanym adapterem na EU (PL) ?
Edytowany przez franek84 dnia 22-08-2011 12:28

LDevil
Mój sprzęt (kupiony w oleole) też miał folię z góry i dołu oraz lekko porysowaną ściankę frontową. Dodatkowo był zapakowany w folię z niebieską "plombą" netgear. W pudełku było wszystko to co być powinno.

b3rok

Cytat

franek84 napisał(a):

Miał folie ochronne na bocznych ściankach i one są perfect. Natomiast na frontowej nie było nic przyklejone (nie wiem czy powinno) i właśnie ona jest porysowana.
Mi to nie przeszkadza, cena ok., Tomato już śmiga Smile

Edit:
b3rok możesz powiedzieć czy też masz zasilacz do niego z dołączanym adapterem na EU (PL) ?

Hmmm w routerku za 149 zł miałem folie na frontowej i bocznych, w tym droższym na pewno na bocznych, a frontowej nie jestem już pewien (nie pamiętam).
Co do zasilacza - z tego co pamiętam jest z odpinaną częścią (ta z bolcami wchodzącymi do gniazdka), jak będę w domu zrobię parę zdjęć.

Cytat

LDevil napisał(a):

Mój sprzęt (kupiony w oleole) też miał folię z góry i dołu oraz lekko porysowaną ściankę frontową. Dodatkowo był zapakowany w folię z niebieską "plombą" netgear. W pudełku było wszystko to co być powinno.

Mój za 149 zł też był w dodatkowej folii - solidnie zaklejony, ale bez plomby.

Trzeba wymyślić nazwę dla Netgeara WNR3500L za 149 zł Smile - może 3500L-v149
Edytowany przez b3rok dnia 22-08-2011 18:13

majkel152
co za ciecie dopiero dziś go wysłali... to sie nacieszyłem ze dziś będę się bawił netgearem...
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:

b3rok
Kilka zdjęć zasilacza od WNR3500L_v149

http://imageshack.us/photo/my-images/...877228.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/...280329.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/...112691.jpg

franek84
dostałem identyczny

Dudzio
Co się martwicie, że nie orginalny ważne, że nie piszczy. Jak by piszczał to i tak byście go wymienili na inny.

b3rok
Ja się nie martwię, ale lepiej uprzedzić kupujących o tym, o czym sprzedający nie był łaskawy...
Edytowany przez b3rok dnia 22-08-2011 21:58

majkel152
zasilacz taki kształtem jak ładowarka do jeżynki ;]

edit: chyba się przejadę tam osobiście odebrać netgeara i uciąć cojones sprzedawcy...

edit2: @b3rok- jaką wybrałeś przesyłkę? ja wybrałem pocztowego priryteta ale to chyba murzyny podawają jeden drugiemu...
Edytowany przez majkel152 dnia 24-08-2011 19:00
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:

b3rok
Wybrałem kuriera. A co do przesyłki priorytetowej spokojnie trzeba liczyć 2/3 dni... więc IMHO bez nerwów.

majkel152
sprzedawca zapewniał ze dzis lub jutro będzie doręczona... nie podał nr śledzenia przesyłki.babka na poczcie tez zdziwiona że jeszcze nie doszła.
swoją drogą z gdańska mam 660km -> rozpiętośc ramion murzyna 2m-> 330 tys murzynów, każdy przekazuje paczke 3s-> wyszło 11 dni z groszami... z nudów wyszlifowałem sobie futryne w drzwiach i pomalowałem bejcą i lakierem bezbarwnym...ide spać

Połączony z 26 sierpień 2011 11:09:18:
router wreszcie przyszedł, ładnie zapakowany, folie po bokach, przód widać ślady użytkowania;/ po zasilaczu stwierdzam że przyszły z usa...ja sobie zmienie wtyczke na eu z ładowarki do blackberry. zaraz sflashuje go na tomato Grin
p.s ale on mały jest ;o Grin
Edytowany przez majkel152 dnia 26-08-2011 11:09
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:

b3rok
No - na zdjęciach wydaje się większy : ). Wychodzi na to, że miałem fuksa, bo oprócz folii ochronnych po bokach była też folia na panelu przednim.

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 82

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

servee
25-07-2024 09:22
W routerze RT-N18u siadły mi wszystkie porty LAN oraz WAN. Działa tylko radio. To jest naprawialne?

92,447,451 unikalnych wizyt