filezilla w tomato/gary/synology
|
allstar |
Dodano 11-07-2011 12:20
|
Power User
|
Zapewne ktos z was ma popodlaczane dyski do portow USB i korzysta tam z filezilla jako klienta ftp
tyle ze niektorzy udostepniaja a ja chce pobierac
w moim synology jest linuch na GPLu:
Product Series (Hardware)
Three main product lines target the home, home/small-offices and fairly large businesses. The operating system is based on Linux kernel 2.6 GPL Linux.Hardware components, including CPU type and model, vary across the product range.[4] As with most NAS, emphasis is put on energy, size and reliability. Windows, Mac OS X and Ubuntu clients are supported via common network protocols (SMB/CIFS, FTP, AFP, NFS, WebDAV), using UTF-8 character encoding for compatibility. Native client applications are less notable than the comprehensive AJAX-based web interface and out-of-the-box Telnet and SSH support.
w opcji instaluj dodatkowe pakiety postawilem transmission zwykla intalka i poszlo od razu
jesli pobiore to FileZilla_3.5.0_i586-linux-gnu.tar.bz2 czy moze mi sie cos wysypac? bo nie ma podane pod jaki system to jest a inna wersja jest pod debiana .
Tak wiec czy ktos korzysta z fillzilli bo tam jest oblsuga SSL ktorej szukam mam na chwile obecna pod win7 a cche tez pod NASA odpalamy sciaganie i gasimy kompa
ASUS AIMESH
|
|
|
|
shibby |
Dodano 11-07-2011 12:23
|
SysOp
|
transmission musiales miec jako odpowiednio przygotowana, skompilowana paczka bo inaczej by ci nie przyjal. Nie mozesz mu podac źródeł by sobie sam to skompilował.
dla tomato masz przeciez wget-ssl
to ci nie wystarczy?
Router: Unifi Cloud Gateway Max
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Unifi USW-Flex-Mini - szt. 2
Wi-Fi: Unifi U6-Lite - szt. 2
Proxmox VE: i5-13400T, 64GB RAM, 2x 512GB NVMe, 3x 2TB SSD, Intel X710-DA2 SFP+
VM #1: Synology SA6400
VM #2: Debian, WWW
VM #3: Home Assistant OS
|
|
|
|
hermes-80 |
Dodano 11-07-2011 12:25
|
VIP
|
allstar ile ty masz lat ??
Gdzie bym nie czytał twoje posty to są tak niesamowicie chaotyczne, że czasem pozbawione sensu.
Zastanów się nad tym, a nie odwalaj kaszany - bo to nie jest śmietnik by pisać 3 po 3- inni to tez czytają!
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
|
|
|
|
mieszk3 |
Dodano 11-07-2011 12:30
|
Power User
|
Cytat hermes-80 napisał(a):
allstar ile ty masz lat ??
Gdzie bym nie czytał twoje posty to są tak niesamowicie chaotyczne, że czasem pozbawione sensu.
Zastanów się nad tym, a nie odwalaj kaszany - bo to nie jest śmietnik by pisać 3 po 3- inni to tez czytają!
Mam dokladnie to samo, za 1 czytaniem ni w zab nie rozumiem. Co do wieku tego forumowicza, to chyba kazde nastepne pokolenie +10 do analfabetyzmu
Asus RT-AC66U + FreshTomato Firmware 2020.2 MIPSR2 K26AC USB AIO-64K
|
|
|
|
hermes-80 |
Dodano 11-07-2011 12:36
|
VIP
|
Albo trzymamy jakiś poziom (jak już nie merytoryczny to chociaż językowy) albo robimy śmietnik.
Ja trzymam się pewnej zasady - oczekuje pomocy to się wysilam by inni mogli bez problemu zrozumieć mój problem - nie chodzi tu o merytoryczno-techniczny sens, ale o zasady ortografii, stylistyki, składni językowej - nie jesteśmy dzikusami i swój język mamy.
Netgear WNR3500L v1
|
|
|
|
allstar |
Dodano 11-07-2011 20:17
|
Power User
|
widac jacy ludzie taki kraj jeden pisze włąńczac i nic mu nie zrobia a drugi napisze wlonczac to go zrozumieja a trzeci napisze wlaczac to skrytykuja bo nie uzywa interpunkcji i polskich znakow
ja nie uzywam tych znakow od 96 roku jak koles podlaczyl nas do skretki i gralo sie ale potem przestawilismy sie na klepanie na komunikatorach i tam sie wogole nie uzywalo polskich znakow ani interpunkcji lecz kazdy sie rozumial widocznie jestescie mlodsi ode mnie oraz nie znacie zargonu informatycznego bo ja nawet z geekami tak pisalem.
dla mnie szkoda czasu na wielokrotne wciskanie przecinkow kropek i klawisza alt by miec ążćłóęń mozliwe ze wiecej konwersuje w innych jezykach na rzecz rodzimego
pozdrawiam za pomoc polakow ktorzy zamiast pomoc zjebia ciebie za brak interpunkcji pisza poziom a jaki poziom to forum a nie kolko polskiego.
takie rzeczy tylko w polsce.
ASUS AIMESH
|
|
|
|
allstar |
Dodano 11-07-2011 20:19
|
Power User
|
Cytat shibby napisał(a):
transmission musiales miec jako odpowiednio przygotowana, skompilowana paczka bo inaczej by ci nie przyjal. Nie mozesz mu podac źródeł by sobie sam to skompilował.
dla tomato masz przeciez wget-ssl
to ci nie wystarczy?
nie poprostu pobralem wlasnie takiego samego tar .bz2
szukam pod synology nie pod tomato.
ASUS AIMESH
|
|
|
|
hermes-80 |
Dodano 11-07-2011 20:22
|
VIP
|
To wróć do komunikatorów, a poważne fora zostaw w spokoju nie zaśmiecając je swoją elokwencją.
Ty na prawdę chyba masz 5 lat i zaczynasz dopiero edukacje w szkole bo to jak składasz zdania to gorzej niż katastrofa.
Netgear WNR3500L v1
|
|
|
|
buniaczek |
Dodano 11-07-2011 20:30
|
OL Maniac
|
Jedyne co mogę Ci zaproponować to odrobina pokory - widzę, że nie tylko ja zwróciłem Ci uwagę na Twoją polszczyznę (niemalże w każdym wątku w którym uczestniczysz ktoś zwraca Ci na to uwagę).
Jeśli nie jesteś w stanie przystosować się do próśb osób które potencjalnie mogą i chcą Ci udzielić pomocy to nie licz na to że one będą się wysilać dla Ciebie jednego - bo akurat masz takiego focha.
Tak naprawdę chcesz żeby całe forum przystosowało się do Ciebie, a nie Ty do forum. Obawiam się, że to może się nie udać..
Zwróć uwagę na jeszcze jedną rzecz: nikt nie prosi Cię o "ąśżźćę", prośby są jedynie o interpunkcję.
Pozostawiam Ci to do przemyślenia - raz jeszcze.
Pozdrawiam
-------------------------
Netgear WNR3500L || Tomato-K26USB-1.28 RT5x MIPSR2 101V Big-VPN ||
Asus RT-N56U || Asus firmware 3.0.0.3.135 - wygrania w konkursie na openlinksys.info||
[b]Asus RT-N10U v.B1 [small]
|
|
|
|
Adooni |
Dodano 19-07-2011 12:54
|
VIP
|
bez przesady zeby sie czepiac do polskich znakow
Panowie obowiazuje cos takiego jak netykieta i dla czego zakladacie ze te forum beda czytac tylko polacy ktorzy maja polskiego windowsa z polska strona kodowa. Nie zdajecie sobie sprawy jak ciezko odczytac post w ktorym sa setki chinskich znaczkow. Ja osobiscie przestalem uzywac polskich znakow na forach i w e-mailach od czasu Pentium MMX. Nacisniecie ALTa to nie szkoda czasu po prostu to ogranicza dostepnosc wypowiedzi.
Orange 300/50 Mb/s + ONT Terminal
HPE MS gen8 Proxmox 7.0-11 VMs: Router OPNsense 23.X-amd64 and OMV
HPE MicroServer gen8: Xeon E3-1265Lv2, 16GB (2x KTH-PL316E/8G), HP 331T, 4x4TB WD RED
Asus RT-AC68U AccessPoint
|
|
|
|
buniaczek |
Dodano 19-07-2011 13:29
|
OL Maniac
|
Adooni - nikt nie prosi o wciskanie ALT-a i tworzenie liter z "ogonkami", a jedynie o korzystanie z interpunkcji która ułatwia czytanie postów.
Co do argumentu:
Cytat ze te forum beda czytac tylko polacy
Oczywiście iż jest to prawdopodobne ale zdajmy sobie sprawę z tego, iż język polski nie jest popularny na świecie. Więc jeśli ktoś się na takie coś decyduje wrzuca adres strony do google translator i zapomina o problemie z "chińskim" językiem.
-------------------------
Netgear WNR3500L || Tomato-K26USB-1.28 RT5x MIPSR2 101V Big-VPN ||
Asus RT-N56U || Asus firmware 3.0.0.3.135 - wygrania w konkursie na openlinksys.info||
[b]Asus RT-N10U v.B1 [small]
|
|
|
|
allstar |
Dodano 24-07-2011 13:25
|
Power User
|
Cytat Adooni napisał(a):
bez przesady zeby sie czepiac do polskich znakow
Panowie obowiazuje cos takiego jak netykieta i dla czego zakladacie ze te forum beda czytac tylko polacy ktorzy maja polskiego windowsa z polska strona kodowa. Nie zdajecie sobie sprawy jak ciezko odczytac post w ktorym sa setki chinskich znaczkow. Ja osobiscie przestalem uzywac polskich znakow na forach i w e-mailach od czasu Pentium MMX. Nacisniecie ALTa to nie szkoda czasu po prostu to ogranicza dostepnosc wypowiedzi.
dzieki jak widac ktos sie znanazl kto jest bardzien intenelktualny niz wszyscy a osoby ktore twierdza ze wciskanie ALT i przecinkow COS zmienia w pisowni sa smieszni
osobiscie klepie na komunikatorach z firmami ktore maja filie w calym kraju i na allegro i mnie rozumieja wiec to z wami na forum jest nie halo
ASUS AIMESH
|
|
|
|
hermes-80 |
Dodano 24-07-2011 13:41
|
VIP
|
@allstar powiem ci tylko tyle, że na elektrodzie twoje posty nie miały by racji bytu - tutaj masz to szczęście, że nawet analfabetów obsługują.
Netgear WNR3500L v1
|
|
|
|
jeruzalem |
Dodano 24-07-2011 22:25
|
User
|
Od czasów Pentium MMX dużo się zmieniło i powstały uniwersalne zestawy znaków jak np. UTF-8. Systemy operacyjne i nowoczesne przeglądarki nie maja ztym problemu. Nie ma powodu żeby wstydzić się polskich znaków, fora z cyrylicą widziałeś? Polacy to chyba jedyny naród, w którym znajdzie się banda, która wstydzi się swoich znaków diakrytycznych, obyczajów itp., ale to temat na inną dyskusję.
Swoja drogą uważam, że netykietę napisał idiota, ale owieczki za tym poleciały
Pozdrawiam,
"mnien intenelktualny" |
|
|
|
hermes-80 |
Dodano 24-07-2011 22:43
|
VIP
|
Czegoś tu nie rozumiem !? Gdzie tu jest nakaz łamania zasad ortograficznych i stylistycznych skoro już ktoś się powołuje na netykietę:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta
Cytat Zalecenia netykiety:
Dla grup i list dyskusyjnych są to:
zakaz spamowania (m.in. wysyłania niechcianych linków do stron)
zakaz wysyłania tzw. "łańcuszków szczęścia"
nakaz zapoznania się z wykazem FAQ przed zadaniem pytania
stosowanie się do reguł pisania obowiązujących w danej grupie (sposób kodowania polskich liter, zasad cytowania, możliwości wysyłania (lub nie) wiadomości formatowanych w HTML-u, możliwości dołączania (lub nie) plików binarnych, co zwykle jest szczegółowo opisane w FAQ danej grupy
zakaz nadmiernego cross-postowania czyli wysyłania e-maili lub postów do kilku grup naraz
zakaz wysyłania e-maili/postów do wielu osób naraz z jawnymi adresami poczty elektronicznej (stosujemy kopię ukrytą)
zakaz pisania nie na temat (OT ; OffTopic)
zakaz pisania kilka razy z rzędu (szczególnie restrykcyjnie używany na forach posiadających funkcję edycji postu)
zakaz toppostowania (odpowiadania nad cytowanym fragmentem)
zakaz pisania wiadomości wielkimi literami
Dla usług interaktywnych (IRC, komunikatory, czaty, fora dyskusyjne na stronach WWW):
zakaz floodowania
nakaz zapoznania się z FAQ danego kanału/forum/czatu i przestrzeganie zawartych tam zasad szczegółowych
zakaz nagabywania osób, które sobie tego nie życzą
zasady dotyczące znaków diakrytycznych użytkownicy niektórych kanałów IRC nie życzą sobie używania polskich liter, natomiast na forach internetowych pisanie bez polskich znaków diakrytycznych bywa źle widziane; sprawy te regulowane są czasem przez lokalną netykietę lub FAQ, jak np. dla www.pl.irc)
zasady korzystania z różnych języków na kanałach wielonarodowościowych
zakaz ciągłego pisania wielkimi literami
zakaz pisania naprzemiennie wielkich i małych liter (tzw. nowomowa internetowa, poke-pismo)
nakaz używania emotikon z rozwagą (mają być dodatkiem do tekstu, a nie główną treścią)
w dyskusjach, zwłaszcza w Usenecie i na forach internetowych zwracamy się po nicku lub imieniu jeśli rozmówca wyraża na to zgodę. Nigdy samym nazwiskiem. Nie należy się obrażać, jeśli ktoś zwraca się do nas "per ty", a nie w formie grzecznościowej, i nie należy się obawiać używania takiej bezpośredniej formy.
Zresztą nie mam już ochoty dyskutowania nad rzeczami oczywistymi i nieuctwem innych.
Netgear WNR3500L v1
|
|
|
|
jeruzalem |
Dodano 25-07-2011 11:40
|
User
|
Cytat (...) natomiast na forach internetowych pisanie bez polskich znaków diakrytycznych bywa źle widziane; (...)
Ten fragment chyba odpowiedniejszy. |
|
|