28 Listopada 2024 06:35:48
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· Nowe routery: UX, UC...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· DIR868l OFW asus vs ...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [MOD] FreshTomato... [908]
· [MOD] FreshTomato... [414]
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [3]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.148.108.144
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
Sieci-sprawdzanie po MACu
lukasrhcp
Czy jest mozliwe sprawdzenie po MACu z kktorymi sieciami lacza sie kompy?Zaznaczam ze nie mam dostepu do tych sieci.Moze istnieje jakis program do tego?

lukasrhcp
Nie mam dostepu do sieci do ktorych jest realizowane polaczenie.

hermes-80
Coś mi tu pachnie nielegalnym działaniem.
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!

shibby
kiedyś pamiętam widziałem program który rysował mapę APków i podłączonych do nich klientów (pokazywał właśnie ich MACi).

Był częścią Backtracka.
Router: Unifi Cloud Gateway Max
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Unifi USW-Flex-Mini - szt. 2
Wi-Fi: Unifi U6-Lite - szt. 2
Proxmox VE: i5-13400T, 64GB RAM, 2x 512GB NVMe, 3x 2TB SSD, Intel X710-DA2 SFP+
VM #1: Synology SA6400
VM #2: Debian, WWW
VM #3: Home Assistant OS

golden
najprostsze narzędzie to airodump z pakietu aircrack
chyba, że ktoś ma alergię na konsolę i tryb tekstowy

lukasrhcp
I tymi programami mozna narysowac mape polaczen?W jaki sposob skoro nie mam kluczy do tych sieci wifi,czyli nie moge sie z nimi polaczyc?

lukasrhcp
Ja jestem laikiem w dziedzinie sieci, nie chodzilo mi o lamanie zabezpieczen tylko o sprawdzenie jakie komputery sie lacza z jakimi sieciami ale jak to wymaga tyle zachodu to trudno , nie bede sie w to bawil.

lukasrhcp
Czyli co twoim zdaniem powinienem sie przejsc po mieszkaniach i spytac czy maja taka siec WIFI a jesli tak to czy kompy o takich i takich MACach sa podlaczone do niej.Czy może iść do tej sąsiadki i do nastepnego sąsiada i spytać czy moge do nich na kawe i czy mogliby mi pokazać jaki mają soft do routera ,aha i jeszcze ile kompow mają po wifi.Zdradz mi jakis chytry sposob zebym sie dowiedzial bez wywarzania drzwi do nich???

lukasrhcp
Licze ze ktos mi pomoze ,wlasnie po to chyba sa fora internetowe ,tez dla laikow ,ty nie musisz przeciez jesli nie chcesz , nie wszyscy na forum sa przeciez tacy jak ty.
Ta rozmowa dalej nie ma sensu , nie chce mi sie z toba dyskutowac na ten temat, bo zapowiada sie dluga dyskusja dalej.Widze ze na temat lamania zabezpieczen wiesz duzo i pewnie to wiedza wykorzystywana do etycznych celow.Zycze smacznych zeberek i mam nadzieje ze pomozesz laikowi w kolejnych jego watkach .

golden

Cytat

maxikaaz napisał(a):

@golden - zadający pytanie tutaj już zasugerował, że interesują go rozwiązania dopracowane pod każdym względem, odpowiednio wyglądające, posiadające wygodny GUI, z duża ilością funkcji dodatkowych. Wyjechałeś z tym AirCrack-iem...

@maxikaaz - zadający pytanie wcale nie sugerował jakie rozwiązania go interesują, nie pisał nic o wyglądzie, GUI czy funkcjach. Raczej shibby zasugerował GUI, ale nie lucasrhcp.

ciul90

Cytat

maxikaaz napisał(a):

Cytat

hermes-80 napisał(a):

Coś mi tu pachnie nielegalnym działaniem.
Zwracam honor, od nadszarpnięcia którego się zdążyłem powstrzymać Grin miałem napisać, że strasznie uprzedzony jesteś.

@lukasrhcp - nie do końca myślimy tymi samymi kategoriami...
Prosiłem o dokładniejszy opis problemu - pożałowałeś informacji kluczowej, że są to sieci WiFi.
Pytałem o którą sieć chodzi - tą, do której dostępu nie masz... napisałeś, że tą DO KTÓREJ łączą się interesujące sieciówki, jest odwrotnie, czyli chodzi o tą, Z KTÓREJ...
No mistrzu malinowy... chcesz grzebać komuś w sieci, i nie wiesz, jak się do niej dostać...? Łam zabezpieczenia jak prawa przyrody nakazują, albo "na chama", albo przez jakieś inteligentniejsze działania, jeśli takowe znasz.

Do Panów Administratorów - wnoszę o wywalenie tego wątku w kosmos, nie licuje on z przyjętymi tu standardami. Jest w dodatku w nieodpowiednim dziale.
Przeniesienie do "FreeZone" mija się z celem - bardziej tam pasuje moje pieczenie żeberek w zalewie miodowo-paprykowej.

Z całym szacunkiem, ale moim zdaniem temat nie łamie żadnych zasad. Fakt - pierwszy post lakoniczny i ciężko z niego coś wywnioskować.
Ale skoro on tylko chce wiedzieć który mac łączy się z którą siecią (dobrze zrozumiałem?) to czemu odrazy chcemy go za to ukamienować?
Informacje te zazwyczaj krążą sobie swobodnie w eterze i wcale nie trzeba "hakerskich" narzędzi żeby to sprawdzić.
Nawet DD-WRT ma zaimplementowaną funkcję wiviz survey (zainteresowanych odsyłam do http://devices.natetrue.com/wiviz/ ) która jako-tako obrazuje co się dzieje wokół naszego AP Smile

lukasrhcp
ciul90wielkie dzięki za pomoc.Szkoda że nie mam OpenWRT tylko Tomato bo już bym dawno zainstalował ten dodatek.Czy jest jakiś program który można zainstalować na kompie żeby zobaczyć właśnie taką mapkę połączeń??

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 67

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

96,052,668 unikalnych wizyt