24 Listopada 2024 09:51:47
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.223.195.127
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Linksys
 Drukuj wątek
Wag160N-EE nie łączy dsl
Weither
Mam internet z Netii, wewnętrzne ip. Chciałem ów "router" podłączyć do komputera - tak też zrobiłem(zgodnie z instrukcją). Za pierwszym razem znalazło połączenie dsl i wszystko było cacy, lecz nie potrafił się połączyć z dowolną witryną.

Zrobiłem reinstall - teraz przy instalacji padał(błąd 333 czy jakoś tak). Szukałem po programach dostarczonych do ów urządzenia i znalazłem taki diagram

Mój komputer --------------router---------internet

Co mogę powiedzieć, chciałem powrócić do ustawień fabrycznych, lecz to nic nie dało. Wlazłem w Połączenia Sieciowe i obok Marvell costam/costam ukazał się wykrzyknij w trójkącie który oznajmiał że ma problemy z połączeniem. No dobra, myślę, odłączyłem router i podłączyłem na stary modem - musiałem odnawiać ip żeby się połączyć(i odinstalować program Network Magic).

Proszę o szybką odpowiedź

iroc
Możesz połączyć się z wag160N przyznaje Ci ip, masz dostęp do urządzenia (ustawień) ?
Jak się połączysz musisz skonfigurować parametry: podać login oraz hasło z umowy z netią.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

Weither
Nie mogę wejść w ustawienia(nie wiem gdzie - to wygląda tak jakby ktoś po pijaku robił interfejs programu), a co do hasła i użytkownika to są na bank dobre.

Zapomniałem dodać - jak są ikonki to mam

Power [1 2 3 4] [odśwież] Wireless DSL(jest zielona, gdy zaczyna się świecić dioda Internet to gaśnie i od nowa się odpala) Internet

Nie mam pomysłów jak to odpalić

EDIT: oczywiście na routerze ikonki/diody

EDIT2: Więc tak, po długich walkach udało mi się dziada poskromić. Teraz jest problem następujący - gdy daje w Połączeniach Sieciowych opcje Połącz ten łączy się, po czym natychmiastowo rozłącza. Miał ktoś podobny problem? Nadal dioda Internet świeci się na czerwono.
Edytowany przez Weither dnia 21-04-2011 13:44

BUENO
Wpisz w przegładarkę http://192.168.1.1 wyświetli ci się monit o login i hasło login: admin lub user , hasło admin. Wyświetli ci się interfejs rutera. Jak już to zrobisz to odpisz polecimy dalej Smile
TOYA-NET 120 Mb + TEL/2TV Modem CISCO EPC3208 > ASUS RT-N66U> 4 Komputery Smile

iroc
Jeszcze zasadnicze pytanie na jakim anexie masz linię od netii ?

Cytat

annex zależy od typu linii: ISDN czy POTS

-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

Weither
Na to router już się dawno zalogowałem - wszystkie opcje mam standardowo skonfigurowane.

BUENO
Czyli już działa tak ?

Weither
nie do końca - nie łączy się z internetem(dioda internet oraz dsl gasną - dsl świeci na zielono a internet na czerwono)

BUENO
Pytał się już o to iroc jaki annex A czy B słowem linia jest TP czy NETIA ? I podaj jakie parametry ustawiasz Encapulsation LLC czy VC VPI VCI itp...
http://ui.linksys.com/files/WAG160N/2...N/2.00.13/ to jest symulator twojego routera. Firmware aktualny ?
Edytowany przez BUENO dnia 21-04-2011 22:31

Weither
Netia, LLC, siedzi na PPPOE

BUENO
Czyli nową linię i gniazdo w domu Netia zakładała. Coś mało danych podajesz wręcz skąpisz strasznie. Ecapulsation PPPOA i VC dalej VPI 0 VCI 35 to dla Netii na linii TP ANNEX A. Dla linii Netii na swoich kablach ANNEX B Encapulsation PPPOE LLC VPI 8 VCI 35. Oczywiście login i hasło z uwzględnieniem małych i dużych liter.

Weither
Kontrolka Ethernet świeci się na pomarańczowo i przez co nie mogę wejść w opcje routera(czyli ip w przeglądarce - nie znajduje strony)

iroc
To masz dostęp do opcji rutera czy nie, bo jeśli nie to nic nie ustawisz, a przy standardowych ustawieniach to nie połączy się z internetem jak nie będzie loginu i hasła z umowy oraz ustawień pod dany anex.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

Weither
Skoro wcześniej pisałem że miałem zielone a teraz mówię że "nagle" dostałem pomarańczowej to chyba logiczne jest że na chwilę obecną nie mam dostępu...

Jak cofnąć tamte zmiany by mieć "zieloną" kontrolke?

BUENO
Siakiś chaotyczny jesteś, ogarnij się troszkę, i ciągle nie podajesz nam podstawowych danych.

buniaczek
Jeśli chcesz przywrócić poprzednie ustawienia to zacznij od twardego resetu do fabrycznych ustawień(przycisk na obudowie).
Następnie sprawdź czy możesz się zalogować i podaj konkretne dane o które proszą koledzy.
Zanim zaczniesz coś zmieniać możesz wrzucić screeny z opcji to będzie łatwiej Ci pomóc(będziemy mieć pewność że rozmawiamy o tym samym).
-------------------------
Netgear WNR3500L || Tomato-K26USB-1.28 RT5x MIPSR2 101V Big-VPN ||
Asus RT-N56U || Asus firmware 3.0.0.3.135 - wygrania w konkursie na openlinksys.info||
[b]Asus RT-N10U v.B1 [small]

iroc
Weźmy też pod uwagę, że problem może leżeć po stronie usługodawcy.
A na chwilę obecną przywróć ustawienia domyślne.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 90

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,555,521 unikalnych wizyt