Witam,
Mam konfigurację jak w podpisie.
TV LCD Panasonic 32" HDReady (720p)
Chciałbym kupić np. WD TV Live + karta WiFi N (370 PLN + karta).
i odtwarzać przez WiFi N z HDD podłączonego przez USB do
Netgear'a WNR3500L filmy 720p i ogólnie multimedia.
Widziałem także ostatnio Sony SMP-N100 bardzo mnie zaciekawił
ma już kartę WiFi N. Cena ok. 470 PLN.
Co właściwie wybrać ?
Może jeszcze jakaś alternatywa ?
----------------------------------------------------- Pozdrawiam : Marian
Router NETGEAR WNR3500Lv1
Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-132 K26 USB BTgui-VPN
Po WiFi nie pójdzie Ci HD o full HD nie mówiąc. DVD będzie się szarpać - praktycznie zostaje avi.
Przepnij HDD pod odtwarzacz a WiFi zostaw do transportu plików na HDD, chociaż dla BD i tak to będzie porażka.
Mi po kablu BD lubi się przyciąć a sprzęt mam o kilka półek wyżej (odtwarzacz to NMT A-200, jest w recenzjach).
Przepiąłem HDD pod A-200 i mam święty spokój.
WiFi gubi pakiety i stąd jego zastosowanie jest ograniczone. Rozważ jeszcze sieć po prądzie elektrycznym - zapewni Ci płynne odtwarzanie DVD ale nie HD.
esem napisał(a):
Po WiFi nie pójdzie Ci HD o full HD nie mówiąc. DVD będzie się szarpać - praktycznie zostaje avi.
Przepnij HDD pod odtwarzacz a WiFi zostaw do transportu plików na HDD, chociaż dla BD i tak to będzie porażka.
Mi po kablu BD lubi się przyciąć a sprzęt mam o kilka półek wyżej (odtwarzacz to NMT A-200, jest w recenzjach).
Przepiąłem HDD pod A-200 i mam święty spokój.
WiFi gubi pakiety i stąd jego zastosowanie jest ograniczone. Rozważ jeszcze sieć po prądzie elektrycznym - zapewni Ci płynne odtwarzanie DVD ale nie HD.
pomyłka-pójdzie po wifi hd, a nawet full ale na dobrych kartach w standardzie n, ale dobre karty kosztują i nie ma ich w pierwszym lepszym routerze i też nie są instalowane w każdym nowym laptopie, patrząc na koszt to lepiej się opłaca a-200, ale niektórzy nie biorą tego czynnika pod uwagę, ja używałem media serwera tversity i filmy avi bardzo dobrej jakości z pełnym transcodingiem szły mi w standardzie wifi-g bez jakichkolwiek zacięć (netbook-nc10)w-xp
Z moich doświadczeń praktycznych WiFi nie uciągnęło nawet DVD. Avi - jak najbardziej tak.
Ale jak pisałem wyżej etap eksperymentów już przeszedłem (i po WiFi i po prądzie) i codzienna eksploatacja odbywa się po skrętce 5e = jest bezbłędna.
esem napisał(a):
Z moich doświadczeń praktycznych WiFi nie uciągnęło nawet DVD. Avi - jak najbardziej tak.
Ale jak pisałem wyżej etap eksperymentów już przeszedłem (i po WiFi i po prądzie) i codzienna eksploatacja odbywa się po skrętce 5e = jest bezbłędna.
zgadza się, ale niekiedy stosuje się rozwiązania bezprzewodowe ze względu na dizajn wnętrza-z tym że nie jest to tanie rozwiązanie (kiedyś przeglądałem w prasie audio-wideo produkt netgera w cenie ok 2000$) nie są to jednak masowe rozwiązania z wiadomych względów
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?