Otóż jestem graczem gry on-line Runes of Magic i użytkownikiem routera wymienionego w temecie + Tomato 1.28
Ostatnio owa gra była aktualizowana i po aktualizacji mam spory problem z lagami w grze.
Są one przeogromne, czasami sięgają kilkunastu sekund!
Winny jest Router bo odłączając go i podłanczając komputer bezpośrednio do modemu wszystko jest w normie.
Z drugiej strony router działa idealnie i problem występuje tylko w tej grze (aplikacji)
Takich problemów nie ma nikt innych w grze, więc winna wydaję się być konfiguracja routera.
Czy ktoś możer mi w tym pomóc? Wyjaśnić? Znaleść przyczyne problemu?
najlepiej wyczysc wszystko i sprawdz czy bedzie tak samo. Nie dales zadnych informacji o konfiguracji twojej sieci podzialu neta wiec nic innego nie mozna Ci podpowiedziec.
Asus RT-N16 Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-108 K26 USB Nocat-VPN
TP Link WAG501G WPA2 acces point dla RT-N16
zresetowałem wszystkie ustawienia routera a takze NVRAM,
nic to nie dało,
konfiguracja sieci? W tej chwili jest włączony jeden komputer, router włączony jest pod modem kablowy
QoS jest wyłączone ale po włączeniu jest identycznie.
Włączam DMZ na mojego kompa alto ta opcja to chyba nie działa... żeby smigało np EMule i tak musze przekierowywac porty
piszesz wyżej
---------------------------------
Winny jest Router bo odłączając go i podłanczając komputer bezpośrednio do modemu wszystko jest w normie.
Z drugiej strony router działa idealnie i problem występuje tylko w tej grze (aplikacji
szalikmars napisał(a):
piszesz wyżej
---------------------------------
Z drugiej strony router działa idealnie i problem występuje tylko w tej grze (aplikacji
----------------
to przeczy logice
wgraj inną wesje tomato i sprawdź czy pomoże
miałem 1.19, teraz mam 1.28 i jest tak samo, to co pisze moze i przeczy logice ale pingi wszedzie sa niskie i stabilne, nie ma żadnego gubienia, nawet pingi do serwera gry są niskie i jest wszystko ok,
wyglada tak jakby przy wlaczonej grze router gubil jakies pakiety po drodze, sprawa wyglada tak ze mam ping 47ms i tak moge miec chwile, a zaraz skacze on do 15000ms i wyzej,
widocznie coś się gryzie, takich problemow inni gracze nie maja, wszyscy znajomi nie maja problemow,
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?